Connect with us

Hirdetés

technokrata

Regionális partnerség piacvezetők között

Dotkom

Regionális partnerség piacvezetők között

Informatikai együttműködés régiószintű terjeszkedéshez.

Szándéknyilatkozatot írt alá az AdviseSoft Információtechnológiai Kft. és a CIB Rent Operatív Lízing Részvénytársaság. A megállapodása három országra, Romániára, Szerbiára és Ukrajnára szól, ahol a CIB a közeljövőben leányvállalatot fog alapítani és leányvállalatainál is a Magyarországon használt AS rendszert szándékozik használni. A magyarországi piacvezető, a CIB Lízing csoportnál jelenleg mintegy 500 munkatárs használja a rendszert, amely több mint 170.000 aktív szerződést kezel. Az AdviseSoft Integrált Hitel-, Lízing- és Faktoring terméke szintén piacvezető a maga területén, amely a magyar lízing piacon 70%-os piaci részesedéssel rendelkezik.

Szeptember elején indul az implementációs projekt a szerb Intesa Leasing Beograd-nál, amely a CIB Lízing és a szerb Banca Intesa ad Beograd közös tulajdonában lévő pénzügyi lízingcég. A megoldásszállító országspecifikus felmérései már áprilisban megkezdődtek Szerbiában; a tervek szerint a szeptemberi kezdést követően a rendszer január elején kezdi meg élesben a működését. Az Intesa Leasing Beograd év eleje óta meglévő pénzügyi lízing cége mellé hamarosan egy operatív lízing céget is alapít; mindkét céget az AS rendszer fogja kiszolgálni.

A szerbiai cég mellett a román és az ukrán piacon szeretne lízing céget indítani a CIB. Az AS Light terméke egy úgynevezett „best practice” implementáció, amely kifejezetten zöldmezős lízingcégek számára lett kifejlesztve a cég 16 banki csoportnál és több mint 80 ügyfélcégnél megszerzett tapasztalata alapján.

A közös rendszernek köszönhetően a magyar anyavállalat ugyanazokat a riportokat fogja kapni szerbiai, majd később más KKE-i leányvállalataitól is, amelyeket Budapesten kap. Ráadásul az AS rendszer MultiLanguage moduljának köszönhetően használat közben lehet magyarról angolra és németre vagy éppen az adott ország lokális nyelvére váltani. Az AdviseSoft célja, hogy a KKE-i régióban is, mint Magyarországon piacvezető informatikai megoldássá váljon a lízing piacon. Ennek fontos állomása a CIB Lízing csoporttal kötött partneri megállapodása.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés