Connect with us

Hirdetés

technokrata

A T-Mobile hacker megmenekült a börtöntől

Dotkom

A T-Mobile hacker megmenekült a börtöntől

Büntetés nélkül azért nem úszta meg.

Nicholas Lee Jacobsen egy évnyi háziőrizetet és 10 ezer dolláros büntetést kapott korábbi tettéért. A most 23 éves fiatalember még 2004 során követett el online támadást a közismert mobilszolgáltató észak-amerikai részlege ellen. Akciója nyomán körülbelül 400 ember személyes adatait sikerült megszereznie, köztük egy USA-beli titkosszolgálati ügynökét is. Érdekes folyománya az ügynek, hogy a történtek ellenére az Egyesült Államok titkosszolgálata kizárta, hogy Peter Cavicchia titkosügynök adatainak biztonsága sérült volna.

Jacobsent egyébként elsősorban a hitelkártya adatok érdekelték, ám ezekhez az információkhoz nem sikerült hozzáférnie. Ez, és fiatal kora enyhítő körülménynek bizonyult a felelősségre vonás során – a Los Angeles-i bíróság a múlt héten a vártnál enyhébb ítéletet rótt ki a fiatal férfira.

„Hülyeséget csináltam.” – ismerte el vétkét Jacobsen a bírónak. A magát bűnösnek valló amerikai a fenti körülmények és az együttműködése miatt úszta meg ilyen kevéssel: az USA-ban a védett számítógépek törvénytelen hozzáférését akár öt év szabadságvesztéssel is büntethetik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés