Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Magyarország: informatikai támogatás a fogyatékkal élő sportolók számára

Dotkom

HP Magyarország: informatikai támogatás a fogyatékkal élő sportolók számára

A HP Magyarország informatikai eszközzel támogatta a fogyatékkal élők Úszó Európa Bajnokságát, amely a hivatalos Úszó EB után került megrendezésre.

A profi úszók versenye után rendezték meg a fogyatékkal élők Úszó Európa Bajnokságát, amelyet a Magyar Értelmi Fogyatékosok Sportszövetsége (MÉS) szervezett. A HP Magyarország hordozható számítógépekkel biztosította a rendezvény informatikai hátterét.

A versenyt ugyanolyan feltételekkel rendezték meg, ugyanazok a szabályok voltak érvényesek, mint a hivatalos bajnokságon. A szervezők ezzel is szerették volna bizonyítani, hogy a fogyatékkal élő sportolók ugyanolyan fegyelmezetten képesek a szabályokat betartva versenyezni, mint egészséges sporttársaik.

Magyarországot több sportoló is képviselte a versenyen. Köztük volt Sánta Krisztián, aki világcsúcstartó több számban, paralimpia-, világ- és Európa bajnok, valamint Podani Zoltán, aki a tavalyi év legeredményesebb sportolója volt, világcsúcstartó, Európa bajnok. A hölgyek közül versenybe szállt Bérczi Zsófia, aki a MÉS történetének első női úszóvilágbajnoka. A férfi válogatott tagjai szintén világcsúcstartók és -olimpia, -világ és Európa bajnoki helyezéseket szereztek az utóbbi években. 2005-ben Liberecben az úszó világbajnokságon 10 aranyérmet nyert a magyar csapat.

HP és a sport kapcsolata igen nagy múltra tekint vissza a vállalat életében. A vízilabda és az asztalitenisz mellett az úszás támogatása sem számít új keletű jelenségnek: a vállalat többek között támogatta az idei hivatalos Úszó Európa Bajnokságot is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés