Connect with us

Hirdetés

technokrata

DT-Ericsson: keretmegállapodás EDA-megoldásra

Dotkom

DT-Ericsson: keretmegállapodás EDA-megoldásra

Az Ericsson lehetővé teszi a T-Com széles sávú hálózatának beindítását EDA-megoldás alkalmazásával Németországban.

Az Ericsson keretmegállapodást írt alá a Deutsche Telekommal és széles sávú, valamint vezetékes hálózatokkal foglalkozó üzleti egységével, a T-Commal. A T-Com használja majd az Ericsson csúcstechnológiájú EDA-megoldását (Ethernet DSL Access) németországi széles sávú hálózatának kiterjesztésére.

Az EDA alkalmazásával Németország egyik első vezetékeshálózat-üzemeltetője eljuttathatja széles sávú szolgáltatásait olyan területekre, ahol DSL (digitális előfizetői vonal) eddig nem állt rendelkezésre. A bevezetés már megkezdődött Németország ún. FTTC (fiber-to-the-curb, optikai hálózat a kapuig) területein.

A megállapodás értelmében az Ericsson szállítja a hozzáférési hálózat különböző területeihez szükséges összes csomópontot. Az Ericsson EDA-megoldását teljes mértékben integrálják a T-Com jelenlegi hálózati architektúrájába, országszerte lehetővé téve a hálózatüzemeltető számára a nagy teljesítményű, széles sávú lefedettség hatékony növelését, valamint a sebesség akár 6 MB/s-ra növelését.

Stefan Kindt, az Ericsson németországi leányvállalatának elnöke a következőket nyilatkozta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy támogathatjuk a T-Com terjeszkedését a nagy sebességű, széles sávú vonalakkal olyan területeken is, ahol jelenleg nincs hozzáférés. Megoldásunk segítségével a T-Com a legkiválóbb szolgáltatásminőség fenntartása mellett csökkentheti az üzemeltetési költségeket”.

Az Ericsson EDA-megoldását meghatározott, a széles sávú alkalmazást lehetővé tevő optikai technológiával nem rendelkező hozzáférési hálózatokba telepítik, amelyeket a német szabályozás HYTAS95 számon különböztet meg.

Az Ericsson EDA-megoldása a legjobb minőségű teljesítményt a jól bevált Ethernet-technológián alapuló, többszolgáltatásos funkciókkal egyesíti. Ez a piacon jelenleg elérhető legrugalmasabban bővíthető IP-DSLAM megoldás. Segítségével a hálózatüzemeltetők az alapvető IP-alapú összeköttetésen túl is fejleszthetik üzleti tevékenységüket, lehetővé téve ún. triple-play szolgáltatások nyújtását otthonok és üzleti vállalkozások számára, költséghatékony és a jövőbeni igényeket is kielégítő módon.

Az Ericsson EDA-megoldása a világon leggyakrabban telepített IP-DSLAM megoldás: eddig világszerte több mint 90 hálózat telepítésére került sor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés