Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megkezdődik az egyeztetés a II. NFT-ről

Dotkom

Megkezdődik az egyeztetés a II. NFT-ről

Jövő héten társadalmi vitára bocsátják a II. Nemzeti fejlesztési tervet. A kormányfő ígérete szerint konzultáció indul a nagy elosztó-rendszerek átalakításáról és a konvergenciaprogramról is.

Augusztus 1-jétől az NFH honlapján megtalálható lesz az EU-nak benyújtandó nemzeti stratégiai referenciakeret, mely az Új Magyarország Fejlesztési Terv – A foglalkoztatás és növekedés programja elnevezést kapta. Ekkortól indul az a társadalmi egyeztetés, melyhez a többi között a társadalmi és érdekvédelmi szervezetek, valamint az állampolgárok hozzászólásait is várják.

Augusztus 20-ától indul az egyeztetés az ágazati és szakmai szervezetek, valamint a régiók képviselőivel, ezt követően a tervek szerint parlamenti vitanapot is tartanak a témában, majd összehívják a Nemzeti Fejlesztési Tanácsot. A kormány a tervek szerint szeptember 27-én véglegesíti a dokumentumot, melyet aztán október elsején benyújt az EU-nak.

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos szerint a két legfőbb horizontális cél a foglalkoztatás bővítése (felzárkózás az EU-s foglalkoztatási adatokhoz) és a növekedés biztosítása (a magyar GDP az EU-átlag fölötti mértékben növekedjen).

A célokat ágazati (nyolc OP) és regionális (hét OP) operatív programok keretében kiírt pályázatok segítségével és nagyprojektek megvalósításával kívánják elérni. Az operatív programokat szintén társadalmi vitára bocsátják majd, és október végéig véglegesítik azokat.

Az összes elérhető forrás 6.943 milliárd forintra rúg, ezt fejeli még meg az az 1.060 milliárd forint értékű vidékfejlesztési támogatás, melyről a szintén véglegesítés előtt álló Nemzeti Agrár-Vidékfejlesztési Stratégia alapján döntenek majd.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés