Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Synergon az APC InfraStruXure rendszerét választotta

Dotkom

A Synergon az APC InfraStruXure rendszerét választotta

Az APC InfraStruXure megoldása biztosítja a Synergon számítástechnikai rendszerének folyamatos rendelkezésre állását.

A Synergon Informatika Rt. az American Power Conversion (APC) InfraStruXure rendszerét választotta adatközponti infrastruktúrájának védelmére. Az APC az IT-infrastruktúra rendelkezésre állását biztosító teljes körű megoldások piacvezető szállítója. A Synergon döntésében szerepet játszott az új InfraStruXure magas teljesítménye, egységes tároló rendszere, valamint a megoldás skálázhatósága és moduláris bővíthetősége. Az InfraStruXure megoldást nyújt a hagyományos adatközpontokban leggyakrabban előforduló problémákra, – az áramkimaradás okozta adatvesztés kiküszöbölésére, a teljesítménysűrűség növekedésével együtt járó hő elvonására és az adatközpont fizikai infrastruktúrájának a távfelügyeletére – biztosítva ezzel a rendszer teljes körű fizikai védelmét.

„A Synergon folyamatos növekedése és technológiai fejlődése miatt át kellett gondolnunk a szerverszoba felépítését és technikai eszközeink szünetmentes áramellátását” – mondta el Kovács Attila, a Synergon műszaki vezérigazgató-helyettese. „Olyan megoldásra volt szükségünk, amely nem csak tárolja az eszközöket, hanem lehetővé teszi azok későbbi skálázható és moduláris bővítését is. Összehasonlítottuk a meglévő rendszerünk felújítási és bővítési költségeit egy új rendszer kialakításának költségeivel és várható előnyeivel. Előzetes számításaink azt mutatták, hogy a meglévő rendszer megfelelő felújítása nagyobb költséggel járna. Ekkor döntöttünk a moduláris, skálázható, a későbbiekben tovább bővíthető InfraStruXure rendszer kialakítása mellett” – tette hozzá Kovács Attila.

A Synergon adatközpontjába középméretű, 3 fázisú InfraStruXure megoldást telepített az APC. A rendszer a Synergon összes központi szerverének, hálózati aktív eszközeinek, telefon-alközpontjának az elhelyezését, valamint ezek folyamatos rendelkezésre állását biztosítja. Az új rendszer szállítása és az előzetes folyamattervezés három hetet, az üzembe helyezés pedig egy hétvégét vett igénybe.

„A mai adatközpontoknak korszerű fizikai védelemre, az eszközök folyamatos rendelkezésre állásának biztosítására van szükségük. Olyan integrált eszközre, amely képes minden felmerülő probléma – például a szünetmentes energiaellátás, az energia elosztás, a hűtés és a felügyeleti rendszer – kezelésére, és biztosítja mindazt a védelmet, amire az érzékeny IT-eszközöknek szükségük lehet. A fizikai infrastruktúra teljes körű védelmére fejlesztette ki az APC az InfraStruXure-t, amely napjaink talán legfejlettebb megoldása” – mondta el Bíró Viktor, az APC magyarországi képviseletének értékesítési vezetője.

„Örülünk, hogy a Synergon Informatikai Rt., Magyarország egyik vezető informatikai vállalata, az APC kiemelt kereskedelmi partnere az InfraStruXure megoldást választotta fizikai infrastruktúrájának védelmére. Azzal, hogy a Synergon nem csak forgalmazza, hanem maga is használja az InfraStruXure-t, vagyis az APC megoldására bízza üzleti kritikus rendszereinek védelmét, a saját mintáján keresztül bizonyítja, hogy az InfraStruXure az ideális megoldás a hagyományos adatközpontokban előforduló problémák kiküszöbölésére. A Synergon jó példája annak, hogy a dinamikusan fejlődő hazai közép- és nagyvállalatok számára az InfraStruXure a megfelelő megoldás” – tette hozzá Bíró Viktor.

Az adatközpontok általános problémái
Az adatközpontokat üzemeltető szakembereknek több olyan, jellegzetesen előforduló problémával kell szembenézniük, mint például a hirtelen áramszünetek esetén bekövetkező adatvesztés, az eszközök túlmelegedése, az adatközpontok távfelügyeletének hiánya és a magas rendelkezésre állás biztosításának kérdése. Az új adatközpontokban megnő a teljesítménysűrűség és hatalmas hő keletkezik, ami tönkreteheti az érzékeny berendezéseket. Az elemzők szerint az elavult szerverszekrények 1 forintnyi működési költségéhez további 1 forintot kell hozzátenni annak érdekében, hogy a berendezés ne melegedjen túl, a hűtés megfelelő legyen. A legtöbb adatközpontban több berendezés gondoskodik a hűtésről mint amennyire szükség lenne, de az eszközök még így sincsenek az optimális működéshez szükséges szintre lehűtve. További problémát jelent az érzékeny eszközök környezetének (páratartalom, esetleges vízszivárgás) folyamatos figyelemmel követése. Az adatcentrumok rendelkezésre állási költsége ugyancsak magas, a működési költségek legalább felét teszi ki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés