Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz ingyen Internet Erzsébetvárosban

Dotkom

Nem lesz ingyen Internet Erzsébetvárosban

A Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette az erzsébetvárosi ingyeninternet-pályázatot.

A Közbeszerzések Tanácsának Közbeszerzési Döntőbizottsága határozatában megsemmisítette az Erzsébetvárosi Önkormányzat által a VII. kerület ingyenes lakossági Internet-ellátására kiírt pályázatot és egymillió forint pénzbírság megfizetésére kötelezte az önkormányzatot. A feltételezett szabálytalanságok miatt a UPC Magyarország kérte a Döntőbizottság vizsgálatát. Eljárásában a Döntőbizottság megállapította, hogy az önkormányzat „súlyos jogsértést követett el”, mert pályázati felhívása „nem biztosította a részvételre jelentkezők esélyegyenlőségének biztosítását előíró alapelv érvényesülését, és a felhívás tartalma ezen túlmenően is többszörösen megsértette a közbeszerzési törvény előírásait”.

A Közbeszerzési Döntőbizottság korábban, december 13-án már felfüggesztette a pályázati eljárást a vizsgálata idejére. A most megszületett határozat szerint a VII. kerület közbeszerzési eljárásában közzétett részvételi felhívás öt különböző részében összesen öt ponton sérti a törvényt, ezért „a Döntőbizottság a megállapított jogsértések súlyára, számára és összetettségére tekintettel úgy ítélte meg, hogy indokolt a teljes felhívás megsemmisítése”. A határozat ellen nincs helye fellebbezésnek, esetleg a Fővárosi Bíróságtól lehet peres úton felülvizsgálatot kérni, de ennek nincs halasztó hatálya a határozat végrehajtására nézve.

Határozatában a Döntőbizottság többek között megállapította, hogy a pályázat tárgyaként megjelölt „Internet-szolgáltatás” túlságosan általános fogalmat takar, márpedig a keskenysávú és szélessávú Internet-hozzáférések között jelentős eltérések vannak, így azok árában is jelentős különbségek mutatkoznak. A felhívás továbbá sem a bírálati szempontok, sem az alkalmassági kritériumok körében nem tartalmazza a kívánt Internet-szolgáltatás minőségére vonatkozóan azokat az adatokat, amelyek mentén a jelentkezők alkalmasságát értékelni fogja, és a részvételre jelentkezők nem ismerhették meg az ajánlat benyújtását kizáró paramétereket sem. Sehol sem határozták meg például a minimálisan elvárt adatátviteli sebességet. Ezért nem volt biztosított, hogy a jelentkezők egyenlő eséllyel, megfelelő pályázatot nyújthassanak be. A felhívás az ajánlatok első rangsorolási szempontját is úgy állapította meg a Döntőbizottság szerint, hogy az sérti a jelentkezők esélyegyenlőségét. Ezen túlmenően a Döntőbizottság azt is kifogásolta, hogy az önkormányzat a pályázatok felbontásának időpontját jogsértő módon nem a részvételi határidő lejártának időpontjában határozta meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés