Connect with us

Hirdetés

technokrata

Svéd hajó angol kapitánnyal

Dotkom

Svéd hajó angol kapitánnyal

Nyereséges működés, árbevétel- és ügyfélszám növekedés jellemezte az IFS 2005-ös évét.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a globális ERP megoldásokat kínáló svéd IFS: Alastair Sorbie személyében márciustól új vezérigazgató irányítja a vállalat munkáját az új londoni kereskedelmi és marketing irányítási központból. A 2005-ös pénzügyi évet nyereséggel záró társaság, 2006-ra további növekedést, és újabb földrajzi területek meghódítását tűzte ki célul. Az IFS magyarországi leányvállalata szintén eredményes évet tudhat maga mögött: 20%-os ügyfélbővülést produkált 2005-ben, és bevételei elérték a 30 millió svéd koronát (körülbelül 750 millió Ft-ot).

Új CEO az IFS-nél
Az IFS újonnan kinevezett vezérigazgatója Alastair Sorbie, 2006 márciusában váltja Michael Hallén-t a vállalat élén. Sorbie 1997 óta dolgozik a cégnél, többek között az IFS brit leányvállalatának megalapításáért volt felelős. Tervei között szerepel a kereskedelem erősítése, fontos feladatának tekinti az üzleti lehetőségek számának növelését az IFS fő célterületein, melyek a járműipar, a high-tech, a gépgyártás, a feldolgozóipar, valamint a repülési- és hadiipar. Sorbie elképzelései szerint kulcsfontosságú az üzleti lehetőségek fejlesztése és kiterjesztése különféle földrajzi területekre, ahogy abban már tapasztalatot is szerzett az IFS dél-afrikai, és közel-keleti régióiban. Ez utóbbi a vállalat legnyereségesebb régiójává vált.

Szintén az új vezetővel érkezett változás, hogy a cég kereskedelmi és marketing irányítási központja Nagy-Britanniába, Londonba kerül át a jövőben, míg a vállalat „back-office” feladatai – mint a pénzügy/adminisztráció és ügyfélkapcsolat – továbbra is a svédországi központ irányításával fognak működni.

Pénzügyi eredmények
Az IFS hatékonyság növelő intézkedéseinek és a vállalat eladási stratégiájában végrehajtott változásoknak köszönhetően sikeres 2005-ös évet zárt. A csoport adózás előtti nyeresége 2005-ben 97 millió svéd koronára nőtt. Az IFS licenc eladásokból és tanácsadásból származó bevételeinek összege a 2004-es évihez hasonlóan alakult. Az adózás utáni egy részvényre eső nyereség 0,23 svéd koronát tett ki.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés