Connect with us

Hirdetés

technokrata

A BEA felvásárolta a Kodo perzisztencia keretrendszert gyártó SolarMetric-et

Dotkom

A BEA felvásárolta a Kodo perzisztencia keretrendszert gyártó SolarMetric-et

A BEA Systems felvásárolta a perzisztencia keretrendszert készítő SolarMetric, Inc.-t. A cég népszerű perzisztencia motorja, a Kodo, mind az EJB 3.0, mind pedig a JDO programozási modellt támogatja – adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

Mindkét modell a relációs adatbázisok memóriájában tárolt Java objektumok adatbázisba történő tárolását és visszakeresését teszi lehetővé. Ez azt jelenti, hogy az átmeneti objektumok, mint például bevásárlókosarak tartalma vagy jegyfoglalások, hosszabb ideig tárolhatókká válnak. Az EJB (Enterprise JavaBeans) 3.0 szabványtervezet jelenleg kialakítás alatt áll, a JDO (Java Data Objects) specifikáció már elkészült, sikeresen alkalmazzák.

A Kodo használatakor választhatunk, hogy a bevált JDO szabványt alkalmazzuk, vagy az EJB 3.0 korai használata mellett döntünk, esetleg a későbbiekben az EJB 3.0 verzióval bővítjük alkalmazásunkat, amint a specifikáció véglegesítésre kerül. A Kodo perzisztencia motor mind az EJB 3.0, mind pedig a JDO használatát lehetővé teszi, sőt a fejlesztők a két szabvány vegyes használatát is megtehetik egyazon alkalmazáson belül.

A BEA a SolarMetric valamennyi termékét, többek között a Kodo perzisztencia motort és a Kodo Development Workbench-t is forgalmazza majd, illetve támogatást biztosít hozzájuk. A Kodo motor ezen kívül beépül a BEA alkalmazásszerverébe, a BEA WebLogic Server-be.

A BEA rövidesen az EJB 3.0 számára további támogatást biztosít a BEA WebLogic Workshop fejlesztőeszközén keresztül. Mindez összhangban van a cég azon törekvésével, hogy egyszerűsítse a Java-alapú vállalati alkalmazásfejlesztést. Olyan eszközöket nyújt a fejlesztők számára, melyekkel Java programokat építhetnek a kapcsolódó adatbázistól vagy a programozási modellektől függetlenül, az üzleti objektumokat pedig könnyen, egyszerűen megoszthatják a hálózat egészén belül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés