Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sebezhető volt a NOD32

Dotkom

Sebezhető volt a NOD32

Elméleti volt az a NOD32-t érintő fenyegetés, amelyet a Secunia Research szakemberei fedeztek fel az antivírus program tömörített fájlokat vizsgáló moduljában.

A számítógépes programok potenciális hibalehetőségeit feltáró Secunia Research 2005. augusztus 29-én értesítette Eset Software-t arról az általa felismert sebezhetőségről, amely a NOD32 antivírus programot érinti. A hiba a NOD32 tömörített fájlokat vizsgáló moduljában volt, amit a szeptember 2-án kiadott automatikus frissítés már kijavított. A Secunia Research által tegnap nyilvánosságra hozott, már megoldott problémára az Eset Software gyorsan reagált. „A fenyegetés elméleti jellegű volt, hiszen jelen pillanatban sincs információnk olyan kártékony kódról, amely ezt a hibát használta volna ki.” – mondta Csiszér Béla, a NOD32 antivírus programot hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója.

A NOD32 felhasználók, amennyiben a legfrissebb adatbázist használják, nincsenek veszélyben. A NOD32 által használt automatikus frissítési mód miatt valószínűleg észre sem vették, hogy a tömörített fájlokat vizsgáló modul is frissült a vírusadatbázissal együtt, amely azonnali gyógyírt jelentett a problémára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés