Connect with us

Hirdetés

technokrata

Menta 2005 – Informatikai Menedzser Találkozó, 2005. szeptember 9-11.

Dotkom

Menta 2005 – Informatikai Menedzser Találkozó, 2005. szeptember 9-11.

Szeptember 7-ig még lehet regisztrálni az idén immár 12. alkalommal megtartott menedzsertalálkozóra!

Idén immáron 12. alkalommal rendezi meg az IVSZ menedzsertalálkozóját szeptember 9-11. között, ezúttal új helyszínen, Siófokon a 4 csillagos exkluzív Azúr Hotelben. A szakmai politikai közélet találkozóján az Informatikai Vállalkozások Szövetségének tagjai idén is jelentős kedvezményekkel vehetnek részt.

A tervezett program szerint 2005. szeptember 9-én pénteken Kovács Zoltán, az IVSZ elnöke tart köszöntőt, melyet Kovács Kálmán, informatikai és hírközlési miniszter nyitóbeszéde követ. A nagyszabású grill vacsorát, melyet a Kürt Zenekar koncertje kísér, elnökségi kerekasztal megbeszélés előz meg. Aki kérdez: IVSZ tagság, aki válaszol: IVSZ elnökség.

2005. szeptember 10-én, szombaton Kovács Zoltán elnök „IKT = Versenyképesség: 2005 – Az IVSZ státuszriportja” címmel tart beszámolót. A magyar informatikai piacot Kóka János, gazdasági és közlekedési miniszter veszi górcső alá kormányzati szemszögből, megjelenik az IKT szektor számokban, és fény derül az IKT szerepére a gazdaságban (előre felvett videófelvétel formájában). Ezt követően Baráth Etele, Európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter az információs társadalom helyzetét elemzi a pénzügyi perspektíva tükrében, Magyarország és Európa politikáját vesézve. Catherine Guan Ju, a ZTE Corporation Hungary képviseletvezetője a magyar informatikai piac kihívásait Ázsiából nézve vizsgálja, amit egy amerikai elemzés követ Horváth László (ActiveMedia Ltd.) vezetésével. A globális informatikai piacot Magyarországról nézve Szőke Márton, az Indextools ügyvezető igazgatója és Vinnai Balázs, az IND Kft. ügyvezető igazgatója tanulmányozza közös előadásban. Még az ebéd előtt a magyar informatika társadalmát Desseffy Tibor szociológus boncolgatja. Az étkezés után a menedzserek megismerhetik a siker kulcsát: „Az innováció és a K+F helyzete Magyarországon, összehasonlításban a nemzetközi gyakorlattal” című kerekasztal beszélgetésen, melynek meghívott résztvevői:

  • Vass Ilona Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal, elnökhelyettes asszony
  • Fodor István, Ericsson Magyarország Kft., elnök
  • Reszler Ákos, ScanSoft-Recognita Rt., vezérigazgató
  • Risztics Péter, BME Informatikai Központ, igazgató
  • Moderátor: Vahl Tamás IVSZ elnökségi tag.

Ezt követően egy újabb szemszögből, az „átlagember” szemével tanulmányozza Uj Péter (Index) és Vértes János Andor (Prim Online) a magyar informatikát, majd az NFT I. programjainak informatikai hatásairól szóló kerekasztal beszélgetésen az NFT II. informatika helyét és helyzetét, a tervezett IKT “nagyprojekteket” taglalják IVSZ-es, GKM-es és fideszes beszélgetők. A piackutatás keresleti és kínálati oldalát vizsgálja Andrássy Tamás, a BellResearch Kft. üzletfejlesztési igazgatója és Tom Shwieters, IDC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A siker másik kulcsát, azaz „A Társadalmi Párbeszéd, a hazai helyzet összehasonlításban az Európai Unió gyakorlatával” című kerekasztal beszélgetést egy másik teremben hallgathatják a résztvevők, amit sikertörténetek követnek – Gyurós Tibor Díj döntősei, nyertesei sikereikről, tapasztalataikról.

A 2005-ös Menta második napját az „IVSZ Minősített Szoftver Exportőr 2005” ünnepélyes díjátadója, vacsora és Jazz party zárja az uszodában. 2005. szeptember 11-én vasárnap szabadidős sport programok, vetélkedők zajlanak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés