Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: a Baltikum első WCDMA 3G kiépítése

Dotkom

Nokia: a Baltikum első WCDMA 3G kiépítése

A lett mobilszolgáltató a Nokiára bízta a Baltikum első WCDMA 3G szolgáltatásának kiépítését.

A Nokia és a Latvijas Mobilais Telefons (Lett Mobiltelefon, LMP) WCDMA 3G hálózati berendezések szállításáról szóló megállapodást írt alá. A Nokia így továbbra is megőrzi az LMT mobilhálózatának fejlesztésében hosszú évek óta betöltött szerepét. A fejlesztés Lettország, és egyben a Balti országok első kereskedelmi CDMA 3G hálózatát eredményezi. A kezdőszolgáltatás már működik, és az LMT hamarosan olyan kereskedelmi 3G szolgáltatásokat is kínálhat, mint a videohívás és a videomegosztás.

A Nokia rendszere jelenleg a lett főváros, Riga területén működik, 2006 elején pedig a külvárosokra és azon túl is kiterjesztik. A Nokia már telepítette a kezdeti szakasz berendezéseit, a hálózat továbbfejlesztéséhez szükséges eszközök pedig folyamatosan érkeznek.

A megállapodás alapján a Nokia teljes körű 3G WCDMA infrastruktúrát, többek között WCDMA bázisállomásokat, rádióhálózat-kezelőket, valamint a 3GPP 4. kiadásán alapuló Nokia MSC szerverrendszert is magába foglaló áramkör-, és csomagkapcsolt hálózati berendezéseket szállít és telepít. A Nokia emellett biztosítja a Nokia NetAct-et is tartalmazó, 3G-hez nyújtott működéstámogatási rendszerét, és a szolgáltatóval 3G karbantartási megállapodást is kötött.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az LMT-vel fennálló sikeres együttműködésünket a kereskedelmi WCDMA 3G szolgáltatások lettországi bevezetésével folytathatjuk.” – mondta Jan Lindgren, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. „A régióban utat mutatva az LMT elsőként vezeti be a következő generációs szolgáltatásokat. Hálásak vagyunk azért, hogy az LMT által választott hálózatszállítóként fontos szerepet tölthetünk be ebben a folyamatban.”

„A 3G szolgáltatás elindítása jól illusztrálja az LMT elkötelezettségét az izgalmas adatszolgáltatások piaci bevezetése mellett.” – mondta Jevgenijs Busarovs, a LMT műszaki alelnöke. „Úgy véljük, hogy a 3G elindítása kulcsfontosságú az ügyfelek legmodernebb technológia iránti igényének kielégítése szempontjából. Biztosak vagyunk benne, hogy a Nokia megoldása megbízható és jó minőségű szolgáltatást eredményez.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés