Connect with us

Hirdetés

technokrata

EISA díj a Canonnak

Dotkom

EISA díj a Canonnak

A Canon EOS 350D modellje elnyerte az EISA „Év európai fényképezőgépe” díját.

A Canon EOS 350D modelljével elnyerte a rangos European Imaging & Sound Association (EISA) testület az „Év európai fényképezőgépe 2005-2006” díját. Ezzel már a második jelentős elismerést kapta a készülék, mivel áprilisban a Technical Image Press Association (TIPA) „A 2005. év legjobb belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépe” díjjal jutalmazta a fényképezőgépet.

„Ez a fényképezőgép a könnyed használatot a Canon professzionális EOS gépeire jellemző csúcstechnológiával párosítja.” – mondta Mogend Jensen, a Canon Consumer Imaging Europe vezetője a bejelentéskor. „Örömmel tölt el bennünket, hogy az EISA tagjai megtisztelték az EOS 350D modellt ezzel a díjjal, ezzel megszilárdították helyzetét, mint a kategóriája vezető fényképezőgépét.”

Canon EOS 350D: fél év alatt a dobogó csúcsára
A 2005 februárjában bemutatott, a nagyközönség és a kritikusok részéről is elismeréssel fogadott EOS 350D fényképezőgép a képzajoktól mentes, 8 millió képpontos CMOS képérzékelőt tartalmaz. Lenyűgöző sebességének köszönhetően másodpercenként 3, egy sorozatban pedig 14 kép elkészítését teszi lehetővé, és mindössze 0,2 másodperc alatt üzemkész állapotba hozható. Az EISA „a sebesség, teljesítmény és funkciók kiváló ötvözése” miatt választotta legjobbnak a fényképezőgépet. A gyorsaságot és képfeldolgozási teljesítményt biztosító továbbfejlesztett DIGIC II processzort a zsűri az „azonnali üzemkész állapot biztosításáért, az észrevehetetlen expozíciós késésért, a gyors képfeldolgozásért és az alacsony áramfogyasztásért” kiemelten is dicsérte.

Az elődjénél több mint 25%-kal kisebb méretű, ugyanakkor 10%-kal könnyebb EOS 350D fényképezőgépet a zsűri kompakt és ergonomikus kialakítása miatt is elismeréssel illette. A bírálók kiemelték a fényképezőgép könnyű használhatóságát is, azzal a megjegyzéssel, hogy „az EOS 350D modell biztos úton halad afelé, hogy mind a kezdő fotósok, mind a haladó amatőrök kedvencévé váljon.” A fényképezőgép felhasználóbarát kialakítását az intuitív kezelőszervek, közérthető menük és a mindennapi használathoz igazított gyári alapbeállítások egészítik ki.

Az EOS 350D modell elérhető közelségbe hozza a professzionális szintű technikát az amatőr fotósok számára is. A továbbfejlesztett DIGIC II processzor mellett a fényképezőgép második generációs, APS-C méretű CMOS képérzékelőt tartalmaz, amelynek újratervezett pixelszerkezete kristálytiszta, zajmentes képek készítését teszi lehetővé az ISO 100-astól egészen az ISO 1600-as érzékenységig. Egyéb továbbfejlesztett funkciói között megtalálható a JPEG és RAW formátumú képek egyidejű rögzítése, az ETTL-II távolság-kapcsolt vakus fénymérés, valamint a háromféle nagysebességű automatikus élességállítási mód. A fényképezőgép EF-S objektív bajonettje gond nélkül használható az összes, több mint 60-féle Canon EF objektívvel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés