Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyarország: 2006-ra minden harmadik eladott számítógép hordozható lesz

Dotkom

Magyarország: 2006-ra minden harmadik eladott számítógép hordozható lesz

Az idén 20 éves Albacomp Rt. bemutatta az Albacomp Activa Mobil noteszgép-család négy új tagját.

Az Activa Mobil 370S, Business, Power és Smart noteszgépek ötvözik a korszerű technológiákat és a mobilitást, jó ár-érték arányuknak köszönhetően pedig felveszik a versenyt a külföldi brandek termékeivel is. Az Albacomp Activa Mobil termékcsalád legújabb tagjait, a 370S-t és a Smartot kis méretük és súlyuk ellenére is igen nagy teljesítmény és akkumulátor idő jellemzi. A székesfehérvári cég 2004-ben megduplázta notebook eladásait, és 2005-re további 50%-os növekedést tervez. Az IDC kimutatásai szerint a mobilitás iránti növekvő igényeknek és a vezeték nélküli technológiáknak köszönhetően 2009-ig átlagosan 17,1%-os éves növekedéssel lehet számolni a noteszgépek piacán.

Az Albacomp a notebookok piacán 7,3%-os részesedést ért el 2004-ben. „2005 első negyedévében 44%-kal növeltük noteszgép eladásainkat 2004 hasonló időszakához képest. Ebben az évben notebook piaci részesedésünket 10%-ra tervezzük növelni úgy, hogy a vásárlók egyre növekvő igényeit teljes mértékben megpróbáljuk kielégíteni” – mondta el Deme Csaba, az Albacomp Rt. kereskedelmi és marketing vezérigazgató-helyettese.

A magyarországi informatikai piac egyre inkább a mobilitás irányába tolódik, 2004-ben közel 100 ezer noteszgépet értékesítettek hazánkban. A technika fejlődésével megszűnt a helyhez kötöttség, lehetőség nyílt az otthoni, illetve mobil munkavégzésre, így a felhasználók hatékonyabban, gyorsabban, produktívabban tudják ellátni feladataikat. Ez a tendencia erősödik a WLAN hálózatok, hotspotok elterjedésével és a Centrino technológia térhódításával is. „Az új, nagyobb sávszélességű hálózati szabványok sokasodása nagyobb mobilitást kínál a felhasználóknak” – mondta el Marosvári Gábor, az IDC Magyarországi Kft. senior elemzője. „A vezeték nélküli technológiák fejlődésével és a nagyobb sávszélességgel már az irodai alkalmazások is elérhetővé válnak otthon vagy útközben, miáltal a vállalati IT-rendszerek komplexebbé, a munkavégzés viszont hatékonyabbá válik.”

Az IDC kimutatásai szerint – az Albacomp értékesítéséből is következően – a magyarországi noteszgép összeszerelők növelni tudták eladásaikat a multinacionális gyártókkal szembeni versenyben. A székesfehérvári vállalat az elmúlt évben közel 7.300 noteszgépet értékesített Magyarországon, így noteszgép eladásait 2003-hoz képest megduplázta. Az IDC előrejelzése szerint továbbra is kétszámjegyű növekedéssel lehet számolni a noteszgép piacon. „Bár az asztali PC-knek is 6%-os átlagos éves növekedést lehet jósolni az elkövetkezendő öt évben, valószínűsíthető, hogy 2006-ra már minden harmadik eladott személyi számítógép hordozható lesz” – tette hozzá Marosvári Gábor.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés