Connect with us

Hirdetés

technokrata

NOD32: túl a harmincadik VB100% díjon

Dotkom

NOD32: túl a harmincadik VB100% díjon

[x] A legutóbbi, Linux platformon végzett Virus Bulletin teszteken a NOD32, minden kategóriában 100%-os teljesítményt nyújtva, harmincegyedszerre is elnyerte a Virus Bulletin 100% díjat.

A NOD32 1998. májusa óta vesz részt rendszeresen a neves Virus Bulletin megmérettetéseken, és ez alatt az idő alatt egyszer sem engedett át ún. vadon élő vírust. Ez kivételes teljesítménynek számít, nem közelíti meg egyik anti-vírus gyártó sem.” – mondta Csiszér Béla, a Sicontact Kft ügyvezetője.

„Azt gondolhatnánk, hogy egy víruskereső vagy pontos és lassú, vagy gyors de sokat hibázik – a NOD32 esetében ez az elmélet megdőlni látszik, hiszen annak ellenére, hogy a Virus Bulletin teszteken ez a víruskereső program rendelkezik a legtöbb 100%-os díjjal, rendre maga mögé utasítja a versenytársakat keresési sebességben. A legutóbbi megmérettetésen, futtatható fájlokon történő víruskereséskor például a NOD32 13.35 MB/s teljesítményt nyújtott, míg a második helyezett teljesítménye mindössze 8.36 MB/s volt.”

A NOD32 Antivirus System a Virus Bulletin 100% díjakon felül rendelkezik még ICSA Labs, CheckMark és ISO:9001 minősítésekkel is, hogy a felhasználók tökéletes biztonságban tudhassák számítógépeiket a vírusokkal, férgekkel, trójai- és tárcsázó programokkal, valamint egyéb kártevőkkel szemben. A NOD32 minden platformon ugyan azt a keresőmotort használja, legyen szó Windows, Linux/FreeBSD vagy Novell operációs rendszerről.

A NOD32 kivételes pontosságát rendkívül hatékony heurisztikájának is köszönheti: a mai férgek közel 90%-át képes vírusadatbázis nélkül is felismerni, virtuális környezetben emulálva a vizsgált malware kódját: „Egy-egy új kártevő pár óra alatt körbejárja a világot, ezért ellenük már nem lehet a hagyományos, vírusadatbázison alapuló módszerrel védekezni” – mondta Csiszér Béla. „Hiába ad ki egy gyártó egyszer majd akár percenként is frissítéseket, új kártevők esetén a minta begyűjtésétől a védett számítógépek frissítéséig több óra telik el. A heurisztika előnye, hogy a kód virtuális környezetben való lefutásának végeredménye alapján, valós időben hozza meg a döntést – tehát már egy minta is elég ahhoz, hogy riasszon a rendszer, nem kell megvárni a tömeges kitörést mindenféle utólagos statisztikai analízishez. Ha átjárókon, levelezőszervereken alkalmazzuk ezt a megoldást (ami erősen javasolt), akkor a kliensekhez el sem jut az ártalmas program. Ha nincs effajta védelem a szervereken, a kliensek végzik el a vizsgálatot, ugyanis a NOD32 minden modulja tartalmazza a kiterjesztett heurisztikus keresőmotort, az otthoni és vállalati felhasználók esetében egyaránt.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés