Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az NHH Hivatala minőségfelügyeleti mérést végzett a Fibernet polgári hálózatán

Dotkom

Az NHH Hivatala minőségfelügyeleti mérést végzett a Fibernet polgári hálózatán

A mérési jegyzőkönyv eredményei- és a hatóság által alkalmazott kiértékelési módszer alapján a szolgáltatás minősége nem megfelelő.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság Hivatala egy hónappal ezelőtt megállapította, hogy a Fibernet Kommunikációs Rt. a polgári KTV hálózatán közcélú vezetékes műsorelosztó szolgáltatása nyújtásakor, az általános szerződési feltételektől eltért, abban vállalt kötelezettségeit nem teljesítette. A hatóság ezért kötelezte a Fibernet Kommunikációs Rt.-t, hogy a szolgáltatás minőségét 30 napon belül – az általános szerződési feltételekben vállaltaknak megfelelően – állítsa helyre.

A Hatóság, 2004. szeptember 23-án – előfizetői bejelentés alapján indított piacfelügyeleti eljárásban – a polgári kábeltelevíziós hálózaton minőségfelügyeleti mérést végzett. A mérési eredmények kiértékelése alapján a hatóság megállapította, hogy Polgár város területén nyújtott vezetékes műsorelosztó szolgáltatás minősége nem felel meg a Fibernet Kommunikációs Rt. által – az általános szerződési feltételek 5. pontjában vállalt – minőségi célértékeknek. (Az MSZ 11458/2-87 és az MSZ-EN 50083/1-7 szabvány követelményeinek.)

A Hatóság a kábeltelevíziós hálózatot a város 5 különböző előfizetői pontján végzett mérés alapján minősítette. A méréseket és a kiértékelést a vezetékes műsorelosztó szolgáltatás hatósági ellenőrzésének műszaki megfelelőségi követelményrendszere alapján – figyelembe véve a szolgáltató által vállalt minőségi célértékeket – végezte el. A vizsgálati pontokat az elosztóhálózat topológiájának figyelembe vételével a hatóság – a szolgáltató közreműködésével – úgy választotta meg, hogy az elvégzett mérésekből következtetni lehessen az elosztóhálózat egészére vonatkozóan a nyújtott szolgáltatás műszaki jellemzőinek a megfelelőségére. Abban az esetben, ha a bármely számított paraméter a határérték alatt helyezkedik el, úgy a szolgáltatás nem felel meg a vonatkozó műszaki követelményrendszernek.

A fentiek alapján megállapítást nyert, hogy az FiberNet Kommunikációs Rt. az általános szerződési feltételek 5. pontjában foglaltakat nem tartotta be.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés