Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dotkom

MSDownload

A Microsoft Magyarország a NetAcademia-val közösen 2001-ben létrehozta a MSDownload hazai letöltőszervert, amelyről új programok, frissítések és kiegészítők tölthetők le, lényegesen gyorsabban, mintha ugyanezeket más külföldi kiszolgálókról kellene letölteni.

A http://msdownload.netacademia.net rövid idő alatt az egyik leggyakrabban látogatott cím lett a magyar internetezők körében, 2004 őszére pedig már rekordmennyiségű, közel 3 terabájtnyi, azaz 3072 gigabájtnyi adatot töltöttek le a felhasználók.

A magyarországi MSDownload oldalról javítócsomagok, biztonsági frissítések, különböző béta verziójú programok (pl. a Windows Media Player 10), ingyenes kiegészítő programok vagy azok frissítései (pl. a .NET Framework, az MSN Messenger, az Internet Explorer), dokumentumok (termékismertetők, prezentációk stb.) és olyan egyéb kiegészítők érhetők el, mint például a DirectX vezérlő legújabb kiadása. A hazai felhasználók eddig ezekhez csak külföldi oldalakon keresztül, vagy CD-n juthattak hozzá.

„A felhasználók letöltési adatait érzékeltetendő: a letöltött adatmennyiség megfelel annak, mintha Shakespare „Sok hűhó semmiért” című művét 3 példányban szinte valamennyi magyar olvasni tudó lakos letöltötte volna, hiszen a 3 terabájtba több mint 25 milliószor férne el a 128 kilobyte-os mű. Az adatmennyiség letöltése egy manapság elterjedt 56,6 Kbit/sec sebességű modemmel körülbelül 14,5 évet venne igénybe, ami nem csoda, hiszen 3 terabájtnyi adat közel 5000, teljesen teleírt zenei CD adattartalmával egyenlő” – érzékelteti a számadatokat Székely Tamás, a Microsoft Magyarország marketing igazgatója.

A felhasználói szokásokat jellemzi, hogy, a http://msdownload.netacademia.net címről a legtöbben a 6.0-ás verziójú Internet Explorer magyar verzióját töltötték le. A ranglista második helyezettje még mindig a Windows XP-hez már jó ideje elérhető Service Pack 1 (SP1) angol verziója, de folyamatosan felfelé tör a közelmúltban megjelent SP2 angol és magyar verziója is.

A Microsoft Magyarország hivatalos hazai letöltőszervere: http://msdownload.netacademia.net



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés