Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Pannon GSM akciója: nagyvállalatok dolgozói a vérhiány enyhítéséért

Dotkom

A Pannon GSM akciója: nagyvállalatok dolgozói a vérhiány enyhítéséért

Az Országos Vérellátó Szolgálat felhívásban fordult a lakossághoz, önkéntes segítséget kérve a már műtétek elhalasztásához vezető vérhiány enyhítéséhez.

Felhívással fordult a magyarországi nagyvállalatok közösségeihez a Pannon GSM: a mobilcég arra kéri az aktív dolgozókat, hogy minél többen adjanak vért a visszatérően fenyegető vérhiány enyhítésére. A Pannon GSM egy véradó-nap alkalmával adta ki a kezdeményezésről szóló közleményt.

A Pannon GSM több száz dolgozója vett részt a társaság budaörsi központjában megtartott véradó-napon. A november első felében országszerte kialakult vérhiányt enyhítendő összesen annyi vért adtak a mobilcég munkatársai, amely mennyiség fedezi például az ország napi vérigényének egyötödét. A mobiltársaság a véradás alkalmát arra is megragadta, hogy hasonló akcióra buzdítsa a sok száz alkalmazottal működő nagyvállalatok közösségét.

Egy-egy speciális esetben egy donor vére 6-7 beteg ellátásához használható fel, tehát ily módon a több mint száz véradó akár több száz beteg ember gyógyulását segítheti.

Az Országos Vérellátó Szolgálat felhívásban fordult a lakossághoz, önkéntes segítséget kérve a már műtétek elhalasztásához vezető vérhiány enyhítéséhez. A Pannon GSM-nél dolgozói kezdeményezésre hirdették meg a véradó-napot, ami a szervezőket is meglepő sikert hozott.

„A Pannon GSM munkatársaira mindig is jellemző volt, hogy nehéz helyzetekben segítséget nyújtanak ismeretlen honfitársaiknak is. Most minden cég munkatársai abban a tudatban segíthetnek, hogy valóban kétszer adnak, ha gyorsan adnak.” – mondta a társaság kommunikációs igazgatója, Somlyai Dóra, aki maga is részt vett a véradáson.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés