Connect with us

Hirdetés

technokrata

eKörnyezet: IHM-KvVM együttműködés

Dotkom

eKörnyezet: IHM-KvVM együttműködés

Együttműködési és pénzügyi megállapodás az IHM és a KvVM között a Magyar Információs Társadalom Stratégia megvalósításáért.

2004. november 15-én Kovács Kálmán és Dr. Persányi Miklós miniszterek az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM), valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) közötti együttműködési és pénzügyi megállapodást írt alá az információs társadalom nyújtotta előnyök jobb kihasználása és a Magyar Információs Társadalom Stratégia (MITS) megvalósítása érdekében.

Az együttműködési megállapodás értelmében a két minisztérium megkülönböztetett figyelmet fordít a MITS célkitűzéseinek megvalósítására és ezzel összefüggésben a MITS eKörnyezet programjára, valamint a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2003-2006 évekre tervezett szakmai feladatain belül a Környezeti Információs Rendszer stratégiai feladataira.

Az eKörnyezet megvalósulásának fontos állomása a közigazgatási szervek és a magánszemélyek közötti gyors, költségkímélő államigazgatási adatszolgáltatási eljárások kialakítása. Ennek érdekében a két fél célul tűzi ki a helyi és regionális környezeti információk teljes körének biztosítását, az elektronikus ügyintézés feltételeinek közös megteremtését, valamint támogatja az olyan információ-technológiai megoldások terjesztését, melyek lehetőséget teremtenek az érdeklődők egységes médiumon történő tájékoztatására és kiszolgálására.

A pénzügyi megállapodás értelmében az IHM fejezetek közötti előirányzat-átcsoportosítással 45 millió forintot ad át a KvVM-nek. Az átadásra kerülő forrást a KvVM a MITS eKörnyezet kiemelt programjában szereplő projektek megvalósítására használja fel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés