Connect with us

Hirdetés

technokrata

Cisco IP telefónia a Deloitte Magyarország székházában

Dotkom

Cisco IP telefónia a Deloitte Magyarország székházában

A Deloitte budapesti székházában zajló hálózati informatikai rekonstrukció keretében a Cisco Systems hálózati eszközeit választották.

A Deloitte Magyarország egyik vezető szakmai szolgáltatásokat nyújtó szervezete, 250 munkatársa a könyvvizsgálat, adó, vezetési és pénzügyi tanácsadás területén nyújt szolgáltatásokat ügyfeleinek.

A Deloitte budapesti székházában zajló hálózati informatikai rekonstrukció keretében a Cisco Systems hálózati eszközeit választották. A végponttól végpontig terjedő Cisco infrastruktúra alapján nincs szükség külön hang- és adathálózat kiépítésére, hiszen a hangkommunikáció is az IP alapú hálózaton történik. Az IP telefóniához a cég saját belső számlázás és konfiguráció menedzsment alkalmazást is fejlesztett.

„Az IP telefónia mellett elsősorban a költséghatékonyság miatt döntöttünk, pontos megtérülés-számítások alapján. Jelentős szempont volt továbbá a skálázhatóság, hiszen a rendszert több országra is kiterjesztjük, valamint a nyílt architektúra, amely lehetővé teszi, hogy a telefonokra – a hagyományos telefóniában megszokott szolgáltatások mellett – saját alkalmazásokat is fejlesszünk.” – mondta Kerékfy Pál, a Deloitte közép-európai informatikai vezetője.

A cég munkatársai az IP telefónia mellett élvezhetik a 100 Mbps sebességű helyi hálózat előnyeit is. A székházban kiépítésre kerülő vezeték nélküli hálózatnak köszönhetően a munkatársak az irodaház területén a Cisco vezeték nélküli IP telefonjait is használhatják.

A projekt implementációt és a rendszerintegrációs tevékenységet a HP Magyarország Kft., a Cisco Systems Gold partnere végezte, a fővállalkozó a Minor Rendszerház Kft. volt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés