Connect with us

Hirdetés

technokrata

150 milliós piacon terjeszkedik a Pannon GSM tulajdonosa

Dotkom

150 milliós piacon terjeszkedik a Pannon GSM tulajdonosa

A Pannon GSM szakemberei is részt vesznek a Telenor pakisztáni mobilszolgáltatója beindításában.

Folytatja az ázsiai terjeszkedést a Telenor, a Pannon GSM tulajdonosa, amely 2004 áprilisában nyerte el a két új pakisztáni mobiltelefon-licenc egyikét. Az újonnan létrejövő mobilszolgáltató alapításában és beindításában a Telenor-csoport nemzetközi vállalataitól, így a Pannon GSM-től is érkező kiváló szakemberek vesznek részt. Ezen a héten jelentették be, hogy a társaság pakisztáni szolgáltatójának vezérigazgatója Tore Johnsen lesz, aki eddig a Telenor malajziai érdekeltségét, a DiGi mobilszolgáltatót vezette. Tore Johnsen 1974 óta dolgozik a Telenornál, s jelentős szerepet játszott a Telenor-csoport ázsiai sikereiben.

A Telenor-csoport kiterjedten támaszkodik a cégcsoport nemzetközi vállalatainál tapasztalatot szerzett, sikereket aratott szakemberek munkájára az új szolgáltató tevékenységének beindításakor. A Pannon GSM munkatársai számos alkalommal bizonyították szakmai rátermettségüket külföldön is, hiszen többek között Malajziában, Bangladeshben, Ukrajnában, Írországban, Montenegróban és Norvégiában is dolgoztak és dolgoznak magyar szakemberek a cégcsoport társaságainál. Így nem csoda, hogy a Telenor-csoport pakisztáni szolgáltatójának munkájában is már a kezdetetektől részt vesznek a Pannon GSM munkatársai.

Ove Fredheim, a Pannon GSM vezérigazgatója elmondta: „A Pannon GSM munkatársai számára óriási kihívás, hogy egy még kialakulatlan, a hazai viszonyokhoz képest fejletlen piacon járulhatnak hozzá a Telenor-csoport további sikereihez. Persze egyúttal hatalmas kaland is egy távoli, nagy hagyományú, gazdag és jelentős országban dolgozni ebben a kifejezetten 21. századi iparágban.”

A 150 milliós Pakisztán a világ hatodik legnépesebb állama, ahol a mobilpenetráció 2003 végén mintegy 2,3 százalékos, a földi telefonvonalakkal való ellátottság aránya mintegy 2,4 százalékos volt. A Telenor az elkövetkező 5-7 évben jóval egymilliárd dollár feletti értékű beruházásra készül az országban.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés