Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rohamtempóban befoltozott Mac OX sérülékenységek

Dotkom

Rohamtempóban befoltozott Mac OX sérülékenységek

Meglepően gyorsan jelent meg a Mac OS legújabb patch-e.

Két kijavítatlan sebezhetőség fenyegeti a Mac OS X-eket – írtuk még a múlt héten. Az Apple-t ugyanis megleckéztette egy IT-biztonsággal foglalkozó szakértő: nyilvánosság elé tárta azt a két sebezhetőséget, melyeket még korábban fedezett fel a Steve Jobs vezette cég szoftverében. Ez azért volt etikátlan, mert a hiba úgy vált ismertté, hogy ahhoz még nem létezett javítás. A frusztrált kutató azzal indokolta döntését, hogy az Apple az általa február végén tett értesítésre mindmáig nem reagált.

Az Apple akkor nem kívánta a történteket megítélni, annyit viszont elárult, hogy nagyon komolyan veszik a két sebezhetőséget. Nos, ennek eredménye a pár napja elérhető patch, melyeket a cég még a múlt hét végén tett letölthetővé. Telepítésével elérhető, hogy a biztonsági rés befoltozásra kerüljön, tehát egy erre épülő féreg nem tud szaporodni a felfrissített Macintosh rendszeren. A biztonságtechnikával foglalkozó Secunia kutatócsapat egyébként a hibákat – a sebezhetőségek megvizsgálása után – extrém kritikus minősítésűnek ítélte meg, mivel a két sérülékenység többféle módon is kihasználható.

Steve Jobs cége külön sajtóközleményt adott ki a történtekről. A vállalat azért érezte ennek szükségességét, mondta Philip Schiller, a vállalat marketingigazgatója, mert értesíteni akarták felhasználóikat arról, hogy komolyan foglalkoznak ezzel (és) az (ehhez hasonló) esettel/esetekkel. Korábban sokan kritizálták már nyíltan az Apple-t amiatt, hogy leminősíti a sérülékenységek súlyosságát; valamint többször felrótták már azt is vállalatnak, hogy az IT-biztonsággal foglalkozók aggályainak megválaszolásáról gyakran ˝megfeledkezik˝.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés