Connect with us

Hirdetés

technokrata

ZoneAlarm – már vírusvédelemmel

Dotkom

ZoneAlarm – már vírusvédelemmel

A Zone Labs hétfőn felfrissítette ismert behatolás-védelmi termékét, a ZoneAlarmot, melynek több változata így már képes a vírusok ellen is felvenni a küzdelmet.

Új antivírus funkciókkal gazdagodott a ZoneAlarm nevű tűzfal szoftver kereskedelmi változata. A Check Point Software által nemrégiben felvásárolt Zone Labs fejlesztette szoftver újdonságairól Fred Felman, a Zone Labs részleg marketingigazgatója számolt be. ˝Sok ügyfelünk és a kisvállalati szektorból származó felhasználóink egy jelentős része kért bennünket arra, hogy még teljesebb biztonsági megoldást nyújtsunk számukra. Így immáron antivírus technológiát is nyújthatunk tűzfalunk mellett.˝ – mondta Felman.

A Zone Labs egyébként nem fejlesztett ki saját víruskereső motort, hanem licencelte a Computer Associates International megoldását. A CA eTrust Antivirus terméke kifejezetten kis és közepes méretű vállalatok számára lett kifejlesztve. A kereskedelmi forgalomban kapható, 20 dolláros változat így egy alap tűzfalszoftvert és egy antivírus megoldást is tartalmaz. A 70 dolláros ZoneAlarm Security Suite továbbfejlesztett tűzfalképességekkel, antivírus technológiával, biztonságos azonnali üzenetküldéssel és website blokkoló funkciókkal van felvértezve. Az ingyenes ZoneAlarm sajnos nem részesült a licencelés előnyeiből – ahogy az önálló fejlett tűzfalszoftver, a ZoneAlarm Pro sem (ennek 50 dollár az ára).

A lépés egyébként nyílt konfrontációt jelenthet az otthoni PC-k vírusvédelmét uraló Symantec (Norton Internet Security) és a Network Associates (McAfee Internet Security Suite) cégekkel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés