Connect with us

Hirdetés

technokrata

Professional Planner: kontrolling eszköz a piacon

Dotkom

Professional Planner: kontrolling eszköz a piacon

Pénzügyi tervezéshez és elemzéshez.

A Gordon & Webster Rt. kontrollingmegoldása már a bevezetés első hónapjaiban sikert aratott a hazai piacon, jelezve, hogy minden iparágban egyre több cégvezető igényli a pontos, gyors és rugalmas pénzügyi tervezést. A Professional Planner olyan funkciókat lát el, amelyet a főkönyvi, ügyviteli és a vállalatirányítási megoldások nem kellően fednek le, illetve ahol Excel táblák használatával már túl nagy a hibalehetőség.

A Professional Planner komplex, hatékony pénzügyi tervező-, és kontrolling- valamint vezetői jelentéskészítő eszköz. A vállalati szintű tervezés rendkívüli megkönnyítése mellett, elsősorban a cégtulajdonosok és a felsővezetés számára szolgáltat átfogó információt többek között a vállalat helyzetéről, a vállalati folyamatok hatásairól, a működés hatékonyságáról, illetve az eredményességről a terv és a tény adatok alapján egyaránt. A megoldást gyakorlatilag bármely cég használhatja, függetlenül attól, hogy van-e, és milyen vállalatirányítási rendszere, hiszen a Professional Planner a hagyományos Excel táblák, és az üzleti alkalmazások adatait egyaránt képes fogadni.

A ma általánosan használt vállalatirányítási rendszerek funkcionalitása nem elégíti ki kellően a pénzügyi tervezés és kontrolling igényeit. Ez tulajdonképpen nem hiányosság, lévén ezek az alkalmazások a tranzakciós, valós folyamatok támogatását hivatottak kezelni. Pénzügyi tervezésre pénzügyi tervező és kontrolling szoftver használata szükséges, azonban ennek hiányában az általános gyakorlat, hogy a bázisadatok exportálásával, Excel táblák sorozatán keresztül próbálják elkészíteni a terveket és a pénzügyi tervdokumentumokat, kimutatásokat, noha ez rengeteg hibalehetőséget hordoz magában. (A Journal of Accountancy cikke szerint a standard táblázatkezelők 90%-ában 150 sorra jut egy, az eredményt jelentősen befolyásoló hiba.) A Professional Planner a meglevő IT rendszerbe integrálható, bármely vállalati alkalmazással összekapcsolható, így a tényadatok a tervezéssel azonos struktúrában válnak riportolhatóvá. Ugyanakkor az adatkapcsolatnak köszönhetően folyamatos terv-tény adat összehasonlítás és eltéréselemzés végezhető a rendszerben.

A Professional Planner bevezetése rendkívül gyors, ami többek között az előre elkészített, definiált és a szoftverrel együtt átadásra kerülő mintegy 160, a számviteli törvény előírásainak megfelelő, és azon túlmutató pénzügyi dokumentumnak, mutatószámnak és grafikonnak köszönhető. Szintén a gyors implementálást szolgálja az MS Excel-szerű kezelőfelület, amely gyors és könnyű használatot valamint egyszerű tanulhatóságot biztosít. Ugyanakkor kétségkívül a gyors bevezetés legfőbb titka a szabadalmi védettséget élvező, beépített belső logika, az Advanced Business Intelligence (ABI) amelynek segítségével a bevitt adatokhoz kapcsolódó további értékeket a Professional Planner automatikusan újraszámítja. Az ABI-nak köszönhetően a Professional Planner a telepítéskor ismeri az adattáblák, riportok, tételsorok közti összefüggéseket és standard kontrolling képleteket, így a néhány speciális terveződokumentum kitöltésével automatikusan előáll az eredményterv, a mérlegterv és a cash flow terv, valamint az összes további dokumentum, jelentés.

Külföldi tulajdonú cégeknél egyszerre biztosítja a magyar és a külföldi standaroknak megfelelő dokumentumokat, több nyelven. Önálló és hálózatos rendszerű több felhasználós verzióban is kiépíthető.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés