Connect with us

technokrata

IT piaci fejlődés: fokozott érdeklődés a 3COM University iránt

Dotkom

IT piaci fejlődés: fokozott érdeklődés a 3COM University iránt

Magyarország kiugró IT piaci fejlődését a 3COM University iránti fokozott érdeklődés is igazolja.

A 3COM Magyarország 2004 első negyedévében 20 százalékkal több vizsgázót regisztrált hálózati tréningjein, mint az előző év hasonló időszakában. A 3Com vállalat világszerte működtetett programja iránti érdeklődés Magyarországon kiemelkedő növekedést mutat. A közép-kelet-európai tréningek összességének tekintetében 2003 első negyedévében a magyar vizsgázók száma 11 százalékra volt tehető, míg az idei első negyedévben ez az arány meghaladja a 30 százalékot.

Lehner Tamás, a 3Com Magyarország ügyvezető igazgatója hétfőn ünnepélyes keretek között adta át a 3Com WAN Router Expert oklevelet a 300. magyar vizsgázónak. Búza Péter, a Gold Partneri minősítésű Albacomp hálózati mérnöke. Az eseményen Lehner Tamás elmondta, a 3Com Magyarország abban látja a vállalat tréningsorozatának sikerét, hogy az egyedülálló 3Com University tréningek, melyeknek döntő többsége ingyenes, nemcsak partnerek, de végfelhasználók, érdeklődők számára is elérhetőek. Hozzátette, hogy a tréningek iránti magyarországi érdeklődés kiugró növekedése nem véletlen, hiszen hazánk a térségben egyedülálló fejlődést mutat az IT-költés tekintetében is.

Magyarország jelenleg a GDP 3,2 százalékát költi informatikai beruházásra, és ezzel, az arányokat tekintve, alig marad el az uniós országok 3,45 százalékos értékétől. A különbséget a meglévő infrastruktúra hiányosságai okozzák, vagyis a felzárkózáshoz jelentősebb beruházásokra van szükség.

A növekvő tendenciát a nemzetközi elemző cégek is kimutatták. A Gartner Csoport felmérése szerint az egy főre jutó IT-beruházás 2002-ben még 421 euró, 2003-ban 491 euró volt, míg a piac változásait és az idei európai uniós csatlakozást is figyelembe véve az intézet előrejelzése szerint 2005-re elérheti a fejenként 688 eurót.

A 3Com vállalat üdvözli a gyors ütemű fejlődést, és a jövőben is úgy tekint hazánkra, mint a térség legkedvezőbb beruházási lehetőségeket kínáló országára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu