Connect with us

Hirdetés

technokrata

Wolfgang Runge az SAP kelet-közép-európai regionális szervezetének új ügyvezető igazgatója

Dotkom

Wolfgang Runge az SAP kelet-közép-európai regionális szervezetének új ügyvezető igazgatója

Az SAP további bővülésre számít Kelet-Közép-Európában – 2004 első negyedévében kétszámjegyű növekedést ért el az eladott szoftverlicencek számában.

Változásokra került sor az SAP kelet-közép-európai (CEE) szervezetének vezetőségében. Április elejétől Wolfgang Runge vette át az ügyvezető igazgatói feladatokat Heinz Hartingertől, aki a regionális szervezet elnökeként és az EMEA-régióbeli Igazgatótanács tagjaként dolgozik tovább.

Wolfgang Runge 17 éve az SAP munkatársa. Kinevezése előtt megbízott ügyvezetőként az SAP svájci leányvállalatát irányította, korábban pedig a társaság globális termékmarketing-tevékenységéért volt felelős. A jelenleg 42 éves, Felső-Ausztriából származó szakember a linzi közgazdasági szakközépiskolában letett érettségijét követően, 1980-ban a Raiffeisen Szövetkezet számítástechnikai központjában kezdett dolgozni. Ezután a Voest Alpine Stahl GesmbH acélgyártó vállalat informatikai részlegénél folytatta pályafutását.

Runge 1987-ben, iparvállalatokra szakosodott logisztikai konzulensként lépett be az SAP osztrák leányvállalatához, ahol később ő hozta létre a logisztikai tanácsadó-szervezetet. 1994 és 1997 között az SAP Austria újonnan létrehozott partnerkapcsolat-kezelő divízióját vezette, és e pozíciójában ő felelt a rendszerházakon keresztül bonyolított SAP-szoftvereladásokért. 1997 kezdve Runge már operatív vezérigazgató-helyettesként irányította és hangolta össze az SAP kelet-közép-európai tevékenységét. Később, a globális SCM szervezet vezetőjeként fontos szerepet játszott az SAP regionális piacvezető pozíciójának kiépítésében.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés