Connect with us

Hirdetés

technokrata

Revolution Software: sikeres licencelési konstrukció

Dotkom

Revolution Software: sikeres licencelési konstrukció

A hazai kis- és középvállalati szektor versenyképességének erősítését szolgáló informatikai fejlesztések elmaradásának egyik legjellemzőbb oka a beruházásokhoz szükséges kezdeti tőke hiánya.

A kis- és középvállalati szektor informatikai fejlődését a Revolution tapasztalatai szerint jelentősen előmozdíthatja, ha az informatikai szolgáltató segítséget tud nyújtani a beruházásokhoz általában szükséges nagyobb kezdeti összeg hiányának áthidalásában. Ezt nem csak a múlt év végén kínált új fizetési konstrukció iránti érdeklődés támasztja alá, hanem az informatikai beruházások támogatására kiírt – szintén a beruházások terhét csökkentő – állami és EU-s pályázatokra jelentkező cégek is, amelyek a Revolution tanácsadási tevékenységét vették igénybe a sikeres pályázati anyagok elkészítéséhez.

A szoftvercég szerint ma már egy versenyképes cégnek nem elég jó ajánlatot adnia, hanem megfelelő finanszírozást is kell kínálnia vevőinek. A 2003 utolsó hónapjaiban kínált konstrukció keretében a cégek az ügyviteli szoftverekhez a teljes licencérték 4%-ért juthattak hozzá havonta, amennyiben vállalták, hogy legalább két évig használják azt. Ez az ár a hagyományos licenc- és követési díjat is tartalmazó változattal megegyező módon magában foglalja a helpdesk szolgáltatást, a frissítéseket és a jogszabálykövetést is.

A Revolution tapasztalatai szerint az utóbbi években a mikro- és kisvállalatok körében növekszik az érdeklődés a belépő szintű irodai- és számlázóprogramok, valamint az ügyviteli rendszerek iránt. A vállalat nemrégiben készült felmérése szerint az ehhez szükséges számítástechnikai infrastruktúra már rendelkezésre áll a kisvállalatoknál: a számítógép-ellátottság átlagos 88%-os aránya mellett jelenleg a cégek további 3%-a tervez PC vásárlást. A budapesti és vidéki cégek közötti mindössze 4%-os eltérés a felmérés szerint a jövőben várhatóan tovább csökken, mivel a vidékiek 2%-kal nagyobb arányban terveznek számítógép-vásárlást, mint a fővárosiak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés