Connect with us

Hirdetés

technokrata

Matáv: korszerű, mobil lélegeztető gép az Országos Mentőszolgálatnak

Dotkom

Matáv: korszerű, mobil lélegeztető gép az Országos Mentőszolgálatnak

˝A Matáv hozzáad˝ program támogatásával az Országos Mentőszolgálat újabb autóját sikerült felszerelni a legmodernebb ellátást biztosító készülékkel.

˝A modern és kielégítő minőségű gyógyítás érdekében nélkülözhetetlen műszerről van szó. Ez a gép elsősorban a kiemelt fontosságú esetekben lehet hasznunkra. Különlegességét az adja, hogy a régebbi, elavult gépekkel ellentétben ez gyerekek és felnőttek ellátására is alkalmas.˝ – mondta dr. Berente Ágnes, a Bázis Mentőállomás vezető főorvosa. Az országban működő 150 eset-kocsi közül mindössze 91 rendelkezik hasonló készülékkel, ezeknek is harminc százaléka már elöregedett, lecserélésre szorulna.

Az adománygyűjtés alapötlete a Gyermekünk az Életünk Alapítványtól származik. Az Alapítvány segítséget nyújt a mentőállomásoknak abban, hogy munkakörülményeik fejlesztésével növeljék a betegek életben maradási esélyeit. Az Alapítvány ˝A Matáv hozzáad˝ program kuratóriumához nyújtotta be pályázatát, melyen keresztül megnyerte a Bázis Mentőállomás számára az életmentő készülék beszerzéséhez szükséges 1.830.000 forintot.

˝A Matáv hozzáad program a pénzadományok elosztásánál a legsúlyosabb egészségügyi problémák megoldását helyezi előtérbe. Ezen belül is kiemelt fontosságú adományozási terület a felnövekvő nemzedék, a gyermekek egészségügyi problémáinak megoldása. Minden esetben arra törekszünk, hogy a legmegfelelőbb, leghatékonyabb és közvetlen segítséget nyújtsunk.˝ – mondta Szabó Gyula, ˝A Matáv hozzáad˝ program vezetője.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés