Connect with us

Hirdetés

technokrata

Patch az adatvesztő IBM noteszgépeknek

Dotkom

Patch az adatvesztő IBM noteszgépeknek

Egy merevlemez probléma miatt adott ki a Kék Óriás foltozást bizonyos Thinkpad modelljeihez.

Az IBM noteszgépei közül az R50-es, az R50p, a T41-es és a T41p típusok érintettek. Ezekben többnyire ugyanis a Hitachi egy 60 GB-os kapacitással bíró, percenként 7200 fordulatra képes lemezekkel rendelkező winchestere került beszerelésre. A háttértároló egyes korai modelleknél működésbeli problémákat produkált – ezt igyekszik javítani a pár hete kiadott patch.

A vállalat weboldalának tájékoztatása szerint a fenti modellek közül is csak azok érintettek, melyekben a merevlemez szériaszáma a következő: HTS726060M9AT00. Ezen túl az AMS 92P6550 és az FRU 92P6551 azonosítóval rendelkező winchesterek esetében jelentkezett a probléma. Akinek ilyen merevlemezzel bíró Thinkpad noteszgépe van, annak érdemes az Interneten (szép csendben, még március 4-én) megjelentetett javítást letölteni és feltelepíteni. A hiba ugyanis adatvesztést okozhat.

˝A [hibás] meghajtón minden figyelmeztetés nélkül beüthet a hibajelenség, ami az eszközt teljességgel használhatatlanná teszi – még a BIOS-ban sem látható a boot eszközök listájában.˝ – szól a felhasználói értesítés. Egyes jelentések szerint nagyobb cégeknél több noteszgép is áldozatul esett ezen hibának, s az adat-visszaállítás csak minden második hordozható számítógép esetében járt sikerrel. A felhasználók azt is nehezményezik, hogy a Kék Óriás nem kínált fel segítséget az elveszett információ visszaállításához, annyit ajánlott ˝csak˝, hogy lecserélik a tönkrement meghajtót.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés