Connect with us

Hirdetés

technokrata

INFOtrend – bemutatják a kétirányú műholdas Internet-szolgáltatást

Dotkom

INFOtrend – bemutatják a kétirányú műholdas Internet-szolgáltatást

A 2. Nemzetközi informatikai és telekommunikációs konferencia és szakkiállítás november 27-29. között várja a professzionális felhasználókat, üzletembereket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az elsődlegesen a szakmának szóló kiállítást Közép-Kelet-Európában egyedülállóan színvonalas és gazdag konferenciaprogram kíséri. A konferencia alapú szakkiállítás középpontjában idén a kormányzati informatikai célok, beruházások megismertetése áll. A szakmai találkozó főtámogatója az IHM, fővédnöke Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter. A MATISZ és az IVSZ mellett jelen lesz a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, az MTA, és a kutatás-fejlesztés területén pályázatokat nyert más intézetek is. A kiállítók 58%-a új cég, és idén jelentős a külföldiek részvétele is: Ausztria, Dánia, az Egyesült Királyság és Németország cégei mutatkoznak be.

A szakmai konferenciák között szerepel az e-learning hazai alkalmazásáról, a jó digitális tananyag elkészítéséről, az európai uniós távoktatási tapasztalatokról szóló háromnapos workshop, amelyet a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) rendez meg. Az Intelligens Társadalom Szakmai-Tudományos Társaság a Digitális Település Programról csütörtökön tart tájékoztatót. Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) pénteken „EU-start” címmel tart kerekasztal beszélgetést, amelyen a vállalkozók tájékozódhatnak a csatlakozásig hátralévő 153 nap lehetőségeiről, választ kaphatnak kérdéseikre, és megismerhetik az uniós támogatási politikát. Az INFOtrenden pénteken a Zorp Informatikai Innovációs Ösztöndíj átadására is sor kerül. A kiállítók előadásain az érdeklődők hallhatnak az internetes médiaterminálok sikeréről, és a NOD32 Antivirus systemről.

Az INFOtrend érdekessége, hogy mindhárom GSM-szolgáltató GPRS rendszere egy helyen tesztelhető az azonos környezetben felállított érintőképernyős terminálokon. A „B” pavilonban az érdeklődők rendelkezésére áll többféle kivitelben az e-InfoPont márkanevű-, és a rendkívül egyszerűen kezelhető munkahelykereső információs terminál is. Az INFOtrenden egy Magyarországon egyedülálló média terminál is megtekinthető működés közben.

Az INFOtrend látogatói megtekinthetik a 8. Közép- és kelet-európai kábel és szatellit kiállítást is. Ide a visszatérő kiállítók mellett új résztvevők is érkeznek a régióból. A kiállításon elsők között kerül bemutatásra a kétirányú műholdas Internet-szolgáltatás és a látogatók találkozhatnak a nagy frekvenciájú jelek adásához, vételéhez és szétosztásához szükséges rendszerek világelső gyártójával.

A „B” pavilon, 10/a standján kialakított Internet-kávézóban bárki ingyenesen internetezhet fél órán át egy intelligens chipkártya segítségével.

Az INFOtrend csütörtöktől szombatig 10-17 óra között, ingyenes parkolási lehetőséggel várja a szakmai közönséget a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontba.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés