Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gateway: notebook és tábla PC egy készülékben

Dotkom

Gateway: notebook és tábla PC egy készülékben

Az amerikai forgalmazó bejelentette legújabb mobil számítógépét, mely noteszgépként és tábla PC-ként egyaránt képes ˝viselkedni˝.

A Gateway legújabb tábla PC-je a hasonló eszközök zömével analóg módon annak révén képes kétfunkciós működésre, hogy a kijelzője elforgatható és ráhajtható a billentyűzetre. Ez esetben a 14,1 colos, maximálisan XGA (azaz 1024×768 pixel) felbontásra képes képernyőt egy speciális ceruzával megérintve lehet használni az M275-öst. Az LCD adatokkal való ellátásáért az Intel Extreme Graphics 2 gondoskodik (a noteszgép az Intel 855GM alaplapi chipkészletével rendelkezik).

Centrino mobiltechnológiára építkezik a noteszgép mindkét változata. Az egyikben egy 1,4 GHz-es, a másikban egy 1,6 GHz-es órajelű Pentium M processzor felel a számítási teljesítmény biztosításáért. Operatív tára 256 vagy 512 MB-nyi lehet, merevlemezének kapacitása pedig 40 vagy 60 GB, attól függően, hogy a vevő melyik modellt választja. Optikai meghajtója DVD-k és CD-k olvasására, illetve ez utóbbi média írására is alkalmas.

Rendelkezik kettő 2.0-s USB porttal, egy firewire porttal és egy VGA csatlakozóval is. Az integrált 56 kbps-os modem ugyanúgy megtalálható benne, mint a 10/100 Mbps-os LAN-vezérlő. A készülék Centrino kialakításából adódóan vezetékmentes hálózati csatlakozással (802.11b) is ellátták. Ára 1800 vagy 2100 dollár lehet, kiépítettségtől függően.

Fizikai paraméterek

Méret: 31,5×27,1×2,8 cm
Tömeg: 2,6 kg

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés