Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új számítógépes labor az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában

Dotkom

Új számítógépes labor az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában

Az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskola saját informatikai büdzséjét sokszorosan meghaladó támogatáshoz jutott a Gyermekekért Alapítványon keresztül.

A Neumann Emlékév keretében a Montana Informatikai és Kommunikációs Rt. indítványára és támogatásával és a Microsoft Magyarország Kft. és további partnercégek segítségével egy tantermet szerelt fel multimédiás számítógépekkel az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskolában mintegy 4 millió forint értékben.

Az Erdőkertesi Neumann János Általános Iskola egy alapítványon keresztül (Gyermekekért Alapítvány) jutott hozzá ehhez a jelentős, az iskola saját informatikai büdzséjét sokszorosan meghaladó támogatáshoz. A támogatás tartalmazza a Montana által biztosított hardver és hálózati eszközöket (Compaq/HP számítógépek, 17” Compaq monitorok, switch) és ezek telepítését, a partnercégek pedig biztosították a szoftvereket és kiegészítőket, így a Microsoft Windows XP operációs rendszert és Microsoft Office XP irodai alkalmazást, illetve a nyelvtanításban hasznos Manó program angol és német verzióit, valamint nyomtatókat, másológépet és szkennereket.

A Montana Rt. mindezt azért tette, hogy a magyarországi információs társadalom jövő nemzedéke megfelelő környezetben sajátíthassa el az informatikai alapismereteket. Vadász Pál elnök-vezérigazgató elmondta, hogy mint a Joint Venture szövetség elnökségi tagja, aki az európai integrációs szakcsoportot is vezeti, ezzel a támogatással is szeretne hozzájárulni a jövő nemzedék Európai Unióba való könnyebb beilleszkedéséhez.

A Montana Rt. reméli, hogy a Neumann János Általános Iskola támogatásával a magyar középvállalatok körében számos további követőre talál.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés