Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Blaster-veszély felderítése teljes hálózatokon

Dotkom

A Blaster-veszély felderítése teljes hálózatokon

A Microsoft a napokban bekövetkezett események okán kiadott egy olyan eszközt, mely nagy segítséget jelenthet a rendszergazdáknak – teljes IP-cím tartományokat képes átnézni a kártevő által kihasznált biztonsági lyuk(ak) után kutatva.

Az alig 200 KB-os állomány letöltésével egy olyan eszköz birtokába juthat a felhasználó, amivel teljes IP-cím tartományokat lehet átnézni, a Blaster terjedését lehetővé tevő RPC-hiba jelenlétét keresve. Ezt azért jelent nagy segítséget, mert egy nagy hálózatot meglehetősen körülményes számítógépről számítógépre járva áttekinteni.

Természetesen a Microsoft által megjelentetett Scanning Toolra semmi szükség nincsen, ha az egy hónapja bejelentett RPC-hibára kiadott javítást már az adott rendszert felügyelő adminisztrátor korábban, még a féreg megjelenése előtt telepítette – bár ez esetben sem árt egy alapos ellenőrzés. Előfordulhat ugyanis, hogy egy PC esetleg kimaradt a frissítésből, ez pedig máris rést jelent a hálózaton.

A szükséges javítások a Terminal.hu szerveréről is letölthetők, a sérülékenységet eredetileg jelentő cikkünkből: Ismét kritikus hiba fenyegeti az újabb keletű Windows-okat



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés