Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Siemens-orvostechnika sikerei

Dotkom

A Siemens-orvostechnika sikerei

A közelmúltban három közbeszerzési eljárást is nyert a Siemens Rt. orvostechnika ágazata.

Sonoline G50 ultrahangdiagnosztikai berendezések a Kenézy Gyula Kórházban (Debrecenben)
A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Kenézy Gyula Kórháza számára 4 darab ultrahang-diagnosztikai berendezést szállít a Siemens Med. A Kórház Gyermekgyógyászati, Radiológiai, Neurológiai és Nőgyógyászati osztályaira kerülő G50 típusú berendezések a Siemens Sonoline ultrahang-készülékcsaládjának legújabb fejlesztésű tagjai. A teljesen digitalizált működésű G 50 nagy teljesítménye és standard funkcióinak széles köre mellett „skálázhatóságával”, azaz a felhasználási igény szerinti konfigurálhatóságával is kitűnik. A nőgyógyászati ultrahangos berendezés speciális 3D vizsgálatokra is alkalmas.

Az első Siemens traumatológiai célmunkahely Magyarországon
Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában kerül telepítésre az ország első Siemens traumatológiai célmunkahelye. A célmunkahely egy Multix Pro és egy Vertix 3D-III típusú felvételi röntgenberendezésből áll, melyeket a Traumatológiai Osztályon egy helyiségben helyeznek el. A Vertix 3D-III berendezés különlegessége, hogy egy speciális szerkezetnek köszönhetően a beteg mozgatása nélkül bármely testrészről készíthető felvétel. A projekt keretében egy további Mobilett típusú, nagy teljesítményű mobil röntgenberendezést és egy Servo i típusú lélegeztető gépet is kap a kórház, melyek az Intenzív osztály munkáját segítik majd.

Digitális radiológiai információs és képátviteli rendszer az Országos Onkológiai Intézetben
Az Országos Onkológiai Intézet digitális radiológiai információs és képátviteli rendszer korszerűsítése keretében Magyarországon az első integrált Siemens PACS (Picture Archiving and Communication System) rendszer kerül kiépítésre. Az új rendszer alkalmas 5400 GB méretű digitális információ tárolására és azok 23 munkaállomáson történő előhívására, mely lehetővé teszi a hagyományos röntgenfilm nélküli diagnosztizálást és leletezést. A pontosabb diagnózist segíti, hogy a különböző vizsgálatok (ultrahang, CT, Rtg., PET stb.) eredményei egy munkaállomáson, egymás mellett megjeleníthetők. A projekt értéke 150 millió Ft.

A Siemens ultra nagy térerejű MR berendezése megkapta a Frost & Sullivan Innovációs Díját
A Siemens Medical Solutions ágazatának MR üzletága elnyerte a Frost & Sullivan „Product Differentiation Innovation Award 2003” díját. A tanácsadó cég ezzel a kitüntetéssel főleg a Med technikai teljesítményét ismerte el, amelyet a Magnetom-sorozat 3 Tesla térerejű MR-berendezéseinek kifejlesztése során nyújtott. Jelenleg a Siemens az egyedüli gyártó, amelynek két 3T-s rendszere van a termékválasztékában: a Magnetom Trio (az első, egésztest vizsgálatára, például: ortopédiai, kardiológiai, altesti- és gerincvizsgálatokra alkalmas 3T-s MR készülék), és a Magnetom Allegra, egy különösen kis méretű és gyors MR, amelyet kifejezetten a neurológiai betegségek diagnosztizálására fejlesztettek ki. A 3T-s rendszerek kétszer akkora jel/zaj viszonnyal rendelkeznek, mint az eddigi 1,5T-s rendszerek. A magasabb jel/zaj viszony gyorsabb képalkotást és nagyobb felbontást, és így lényegesen pontosabb diagnózist tesz lehetővé, mint a kisebb térerővel rendelkező berendezések. Ezáltal például az agyműködés még részletesebben bemutatható, mint ezelőtt. Azon kívül az ultra nagy térerejű MR rendszerek pontosabb MR-spektroszkópiára alkalmasak, aminek a terápiás követéses vizsgálatoknál, a szklerózisos és daganatos utógondozás során, valamint az epilepszia kezelésénél van döntő jelentősége. Mivel a Magnetom Trio csöve csupán 60 cm hosszú, a vizsgálat a klausztrofóbiára hajlamos pácienseknek sem jelent kellemetlenséget.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés