Connect with us

Hirdetés

technokrata

Populáris digitális fotózás

Dotkom

Populáris digitális fotózás

A hagyományos fotózási eljárást immár csak a művészek és az ínyencek részesítik előnyben, hiszen jóval több szakértelem és érzék kell hozzá, mint egy digitális gép elkattintásához.

A digitális fényképezés rohamos terjedése miatt az amerikai Eastman Kodak fotocikk forgalmazó konszern második pénzügyi negyedévében az előző év azonos időszakának alig a felét kitevő profit ért el: 284 millió dollár, azaz részvényenkénti 97 cent helyett az idén 112 millió dollár – részvényenként 39 cent – lett a nettó nyeresége. A helyzet még így is jónak mondható, hiszen a működési eredmény így is meghaladta a júniusban előre jelzett részvényenkénti 25-35 centet. A konszern részvényenként 60-80 cent közötti eredménnyel számolt, s az egyszeri-tételeket nem számítva a részvényenkénti profit 60 cent volt a második negyedévben.

Az értékesítési árbevétel a második negyedévben az előző évivel közel megegyező 3,35 milliárd dollár volt. A deviza árfolyam hatásoktól megtisztítva az árbevétel hat százalékkal csökkent. A folytatódó tevékenységek nyeresége 172 millió dollár, részvényenként 60 centre módosult a 97 centes bázissal szemben.

Az eredmények kedvezőtlen alakulása megfelelő alkalmat teremtett a Kodaknak, hogy tovább folytassa radikális költségcsökkentési programját. Világszerte az eddig ígért 3.000 fő helyett az év végére a mintegy 70 ezer munkahely 6-9 százalékát szüntetik meg, azaz 4.500-6.000 dolgozót bocsátanak el. A leépítés első körben az adminisztrációs, a gyártó, a kutató és fejlesztő részleget érinti. A várható megtakarítás várhatóan 350-450 millió dollár lesz, melyet a tervek szerint jövőre 275-325 millió dollárra, azt követően pedig 300-400 millió dollárra kíván feljavítani a vezetőség.

A Kodak adósság állománya a negyedév végén gyakorlatilag változatlan szinten, 2,99 milliárd dolláron állt. A második félévre 0,86-1,15 dolláros egy részvényre eső működési eredmény tervez a cég.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés