Connect with us

technokrata

Japánban már több digitális kamerát adnak el, mint hagyományosat

Dotkom

Japánban már több digitális kamerát adnak el, mint hagyományosat

A Sanyo háromszorosára növeli digitális kameráinak gyártását.

Ötven százalékkal növeli a digitális kamerák gyártását a japán Sanyo elektronikus berendezésgyártó konszern. A világpiac példátlan növekedésére adott válaszul a cég 10 millió fényképezőgép gyártását tervezi az idén májusban kezdődött pénzügyi évében.

A Sanyo által gyártott, és saját vagy más márkanév alatt forgalmazott digitális fényképezőgépei, a világpiaci forgalom harminc százalékát fedezik. A belföldi piacnak azonban csak a tíz százalékát adja a Sanyo saját márkaneve alatt értékesített digitális kamerái.

A japán gyártók – akik jelenleg fölényesen uralják a világpiacot – 24,55 millió darab digitális gépet adtak el tavaly nemzetközi szinten, ami 66,4 százalékkal több az előző évinél – jelentette a japán Camera & Imaging Products Association. A forgalom így már meghaladja a hagyományos, fényérzékenyfilmet alkalmazó japán fényképezőgépek forgalmát, mely 23,66 millió darabra tehető 2002-ben. A szervezet idén 23 százalékos növekedést vár a japán gyártmányú digitális kamerák forgalmában.

Tavaly a Sanyo digitális kameráinak mintegy 70 százaléka készült Japánon kívül. Ezt az arányt a Sanyo idén 80 százalékra szeretné emelni. Különösen a kínai és az indonéziai üzemek termelését kívánja fokozni, ahol a kapacitásokat a mostani két-háromszorosára növeli.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin