Connect with us

technokrata

A Western Digital is belép a notebook-winchesterek piacára

Dotkom

A Western Digital is belép a notebook-winchesterek piacára

A kaliforniai cég már jó ideje képviseli magát az asztali számítógépekbe szánt merevlemezek piacán, ám nemrég új fejlesztési munkákba kezdett, hogy más szegmensekben is sikerrel vegye fel a harcot konkurenciáival.

Új (mobil PC-kbe szánt) sorozat létrehozása, és a piacra való gyors belépés – ezt jelölte meg célként Steve Wilkins, a WD vállalati termékek marketingjéért felelős részlegének igazgatója. Habár még nem mutattak be prototípust ebben a kategóriában, de erre valószínűleg nem is kerül sor; Wilkins ugyanis úgy nyilatkozott, hogy minden munkát a háttérben – csendben – fognak elvégezni.

Sokszor írtunk már róla, hogy míg a PC-piac alig mozdul el a nullállapotnak mondható stagnálásról, addig a noteszgépek értékesítése sebesen szárnyal az asztali számítógépekhez mérve. Ennek egyenes következménye, hogy az ezen eszközökben szolgáló háttértárak iránt is folyamatosan növekszik a kereslet – ezt szeretné kihasználni a Western Digital is. A piacra való belépés azonban nemcsak a bevételek növekedését hozza magával, hanem üzleti kockázatokat is – hiszen a verseny itt is erős (a Seagate például nemrég jelentette be új, Momentus névre keresztelt merevlemezeit, melyeket kifejezetten a biztonságot szem előtt tartó notebook-tulajdonosok igényeinek kielégítésére fejlesztettek ki).

Miért nem lehet automatikusan noteszgép-merevlemez gyártó, aki az asztali PC-ket már régóta ellátja winchesterekkel? A válasz a technológiai különbségekben rejlik: a mobil szegmens jópár speciális igénnyel rendelkezik. Ilyen a kicsi méret (amiből egyenesen következik a nehezebben növelhető kapacitás problémája), az energiatakarékos működés, a környezeti, főként fizikai (ütődés) behatásokkal szembeni jobb ellenállás. A WD azonban minden nehézségre ígér megoldást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

balmuda

SmartPhone

A japán kenyérpirítógyár mobilokkal próbálkozik

2021. május 17. hétfő
legerősebb androidos mobiltelefonok listája 2021. árprilis

SmartPhone

Íme a legerősebb androidos mobilok

2021. május 15. szombat
google pixel

SmartPhone

Színre lépett a Google Pixel 5a

2021. május 11. kedd
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés