Connect with us

Hirdetés

technokrata

Flextronics, Intel, HP, és Soletron: lehetséges amerikai befektetők Magyarországon?

Dotkom

Flextronics, Intel, HP, és Soletron: lehetséges amerikai befektetők Magyarországon?

Vonzóak a hazai kockázatitőke-befektetések a tengerentúlon.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) befektetési főigazgatója, Erdősi Péter nemrég tárgyalásokat folytatott magyarországi befektetésekről az USA-ban. A Flextronics és az Intel mellett célpont volt a Hewlett-Packard és nálunk kevésbé ismert Soletron is.

Az innovatív, kreatív és ambiciózus magyar munkaerő ugyanis vonzó lehet azoknak az USA-beli cégeknek, amelyek kutatási-fejlesztési fejlesztését tervezik. Az évi 14 milliárd dolláros árbevételű Flextronics már jelenleg is 3 milliárd dollárnyi terméket állít elő Magyarországon. Emellett a Soletron, mely az Intel, a Hewlett-Packard és más ismert IT cégek beszállítója, komolyan érdeklődik hazai kockázatitőke befektetések iránt. Sőt, az Intel már el is indult ezen az úton.

Virginia államból – amely mára a fejlett technológiák egyik amerikai központjává vált – szeretne a GKM Magyarországra csábítani cégeket, másrész ott létesítenének magyar inkubátorházat. Ez a projekt a magyar fejlesztési ötletek tesztelésére lesz alkalmas, valamint arra, hogyan lehet amerikai tőkét bevonni a magyar kutatási, fejlesztési tevékenységbe.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés