Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hazai befektetési piac igazi specialistája újra lecsap

Dotkom

A hazai befektetési piac igazi specialistája újra lecsap

Tulajdonost vált a Danubius Rádió.

Az Advent International kockázati tőketársaság megállapodást kötött a GWR Group Plc-vel, hogy 30 millió euró értékben megvásárolja a Danubius Rádió 100 százalékos tulajdonrészét. A kockázati tőke társaság Magyarországon korábban az Internet-szolgáltató Elenderbe, az ATM hálózatot üzemeltető Euronetbe, a Synergonba és a Hajdú-Bét Rt.-be fektetett be, tehát igazi specialistának számít a hazai befektetések piacán.

Az Advent közleménye szerint ez az idei év eddigi legnagyobb hazai kockázati tőke befektetése (a francia Vivendi Universal 325 millió euróért adta el a magyar vezetékes piac 12%-át birtokló Vivendi Telecom Hungary-t), amelyhez a tőkét hitel formájában a Mezzanine Management Central Europe biztosította a befektető számára.

A tranzakció lezárása várhatóan még a második negyedévben megtörténik, az Advent ezt követően hozza nyilvánosságra a rádióval kapcsolatos terveit.

A Danubius a hirdetési szempontból legnagyobb értéket képviselő, 18-49 éves korosztályt célozza meg. Átlagos heti hallgatottsága 33 százalékos részesedést ér el a hazai rádiók között, amivel a tavalyi évben 3,5 milliárd forint árbevételt tudott elérni.

2002. végén a rádió országos sugárzási koncesszióját további hét évre hosszabbították meg.
A Médiagnózis adatai szerint a Danubius 40 százalékos részesedést tudhat magáénak a teljes hazai reklámpiac 5-7 százalékot kitevő rádiós szegmensben. Az Advent várakozásai szerint a jövő évi uniós csatlakozás nyomán a reklámpiac, és ezen belül a rádiók részesedése növekedni fog.

Az Advent International számos médiával kapcsolatos akvizíciót hajtott már végre Európában. Többek között Lengyelország egyik vezető rádiójában, a RadioZet-ben és a német Primacom kábel-tv társaságban is rendelkezik részesedéssel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés