Connect with us

Hirdetés

technokrata

CD másolásvédelem – együttműködik a Microsoft és a Macrovision

Dotkom

CD másolásvédelem – együttműködik a Microsoft és a Macrovision

Még a nyáron megjelenhetnek az újfajta másolásvédelemmel ellátott korongok a piacon, télre pedig már gőzerővel gördülhetnek le a gyártósorról azok a CD-k, melyek másolásvédelmét a legtöbb kiadó alkalmazni fogja – legalábbis Redmond reményei szerint.

Ahogy azt egy külföldi tudósító megjegyezte, a Microsoft még mélyebbre ássa be gyökereit a zeneiparba. A kijelentés azt követően született meg, hogy a másolásvédelmi technológiákat fejlesztő Macrovision licencszerződést kötött a Microsofttal, annak DRM (digital rights management) technológiájára.

A szoftveróriás jelenléte egyre erősebben érződik a másolásvédett CD-k terén – a Macrovision elmondása szerint a Redmonddal kötött megállapodás segíthet abban, hogy a technológiát olyan kiadók is alkalmazzák, melyek eddig vonakodtak bevezetni ez ilyen technológiákat. Kevesebb korongot lehet ugyanis eladni másolásvédelemmel – legalábbis azok közül mindenképp, amelyek az elsőgenerációs megoldásokba tartoztak. Ezek ugyanis számítógépekben és hordozható MP3 lejátszókban többnyire teljesen használhatatlanok voltak, így a CD-t vásárlók egy jelentős része nem adott ki pénzt ezekért a médiahordozókért.

Adam Sexton, a Macrovision marketing osztályának alelnöke mondta: ˝Úgy hisszük, a kiadók már a nyáron megjelentetnek [másolásvédelemmel ellátott] próbakiadványokat, és nagyobb volumenben is várhatók ezzel a technológiával ellátott anyagok, még a télen.˝

A kezdeményezés ellenére egyelőre semmi jele annak, hogy a főbb kiadók hamarosan másolásvédett hanghordozókat adnának ki. A J.P. Morgan elemzőcég szerint a BMG Music a SunnComm technológiáját fogja hamarosan adoptálni, azonban a BMG szóvivője nem erősítette meg ezt a bejelentést, arra hivatkozva, hogy a cég egyelőre csak vizsgálja a másolásvédett termékek előnyeit és hátrányait.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés