Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó eredményeket ért el a Siemens

Dotkom

Jó eredményeket ért el a Siemens

A Siemens AG eredményei a 2002/2003. gazdasági év első felében.

Az angliai Bournemouthban megtartott Siemens AG félévi sajtókonferenciáján elhangzottak szerint a vállalat a folyó gazdasági év első felében némileg csökkenő üzleti volumen mellett kereken 1,1 milliárd eurós adózás utáni eredményt ért el.

A vállalat első félévi forgalma 37,1 milliárd eurót, a beérkezett új rendelések összege 39,2 milliárd eurót tett ki. A devizaárfolyamok és a konszolidációs kör változásából adódó hatásokat kiiktatva ez az előző év megfelelő időszakához képet 4 százalékos illetve 11 százalékos csökkenésnek felel meg.

Az adózás utáni eredmény mostani 1,089 milliárd eurós értékével szemben egy évvel ezelőtt
1,819 milliárd eurós félévi eredményt mutatott ki a vállalat, ez azonban tartalmazta az Infineon-részvények eladásából származott adómentes nyereséget (939 millió euró) is. Ezt leszámítva a mostani eredmény a tavalyihoz képest emelkedést mutat. Ehhez elsősorban az ágazatok operatív üzleti tevékenységének javulása járult hozzá: a 2003. I. félévi érték (2,170 milliárd euró) 11 százalékkal haladja meg a 2002. I. félévi 1,951 milliárdos profitot.

A második negyedév operatív üzleti eredményének ágazatokra lebontott számai azt mutatják, hogy a vállalat fő profit-termelői jelenleg az energiatermelés, orvostechnika, automatizálás-technika, autóelektronika (Siemens VDO) és a fénytechnika (OSRAM) ágazatok. A tizennégy ágazatból kilenc már elérte vagy megközelítette a 2000. decemberében a konszern vezetősége által kitűzött középtávú, 2003-ig elérendő jövedelmezőségi mutatókat. Öt ágazatnál a célok elérésének határideje 2004; közülük csak az infokommunikációs piac recessziójától leginkább sújtott vezetékes kommunikációs hálózati ágazat van még mindig a veszteségzónában.

A vállalat Operation 2003 nevű jövedelmezőség-növelő programjában az ágazatok operatív eredményének javítása mellett a vagyongazdálkodás (asset management), a központi költségek csökkentése és az USA-beli üzleti tevékenység nyereségessé tétele jelenti a kiemelt feladatokat. Mindhárom szempontból jelentős előrelépés történt az elmúlt időszakban: a nettó cash flow javulásáról (1,4 Milliárd euró a második negyedévben) adott számot Pierer elnök, a Siemens AG vezetője.

A Siemens AG alkalmazotti létszáma 420 ezer fő volt 2003. március 31-én. Ebből 173 ezer volt a németországi és 247 ezer a nemzetközi létszám.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés