Connect with us

Hirdetés

technokrata

1.800 fős munkaerő leépítés a Nokiánál

Dotkom

1.800 fős munkaerő leépítés a Nokiánál

Az immár hosszabb ideje tartó gazdasági lassulás miatt a világ elsőszámú mobiltelefon-gyártója, a Nokia is különböző költségcsökkentési megoldásokat kényszerül végrehajtani.

A finn székhelyű gyártó munkatársai csütörtökön hivatalosan bejelentették, hogy ezen takarékossági projekt keretein belül a Nokia hálózati infrastruktúrák fejlesztésével foglalkozó részlegénél mintegy 1.800 munkahelyet fognak megszüntetni.

A Nokia képviselői elmondták, hogy a többek közt bázis állomások és mobil kapcsoló központok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó hálózati infrastruktúra részleg az idei év első negyedévében jelentős veszteséget kényszerült regisztrálni, éppen ezért az Espoo-i székhelyű cég vezetősége költségtakarékossági szempontokat figyelembe véve úgy döntött, hogy a részleg megközelítőleg 1.800 munkatársát el kell bocsátani.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy a Nokia többek közt azért kényszerül ilyen megszorító intézkedések végrehajtására, mert a mobiltelefonos cégek mostanság egyre kevesebb infrastrukturális fejlesztést hajtanak végre, ily módon pedig a Nokia rendelései is visszaesnek. A szolgáltatók egyébként elsősorban azért fogták vissza hálózati fejlesztéseiket, mert a harmadik generációs (3G) mobiltelefonos licencek megvásárlása jelentős kiadásokat jelentett számukra. A Nokia munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a megszüntetésre ítélt 1.800 munkahely jelentős része, mintegy 1.100 munkahely Finnországban, a maradék pedig a világ különböző régióiban fog megszűnni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés