Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új vezető világpiaci szereplő a hazai antivírus piacon

Dotkom

Új vezető világpiaci szereplő a hazai antivírus piacon

A mai nap folyamán a Trend Micro és a 2F 2000 disztribútori megállapodást kötött.

Disztribútori megállapodást kötött a mai napon a Trend Micro – a szerveroldali vírusvédelem egyik vezető nemzetközi szoftvergyártója – és a 2F 2000 Kft., a hazai IT biztonsági piac egyik meghatározó szereplője. ˝A Trend Micro – a nemzetközi viszonylatban megszerzett pozíciója alapján – a magyar nagyvállalati piacon is vezető pozíció elérését tűzi ki céljául.˝ – jelentette ki Frank Weisel, a Trend Micro európai kereskedelmi igazgatója. ˝A 2F 2000 Kft. – korábbi stratégiájával összhangban – a Trend Micro termékek területén is széles körű disztribúciós tevékenységre koncentrál, és hozzáadott értéket szolgáltat partnerei számára. A Trend Micro termékek értékesítéséből 2003-ban megközelítőleg 150 millió forint árbevételre számítunk.˝ – jelentette ki Fórján Csaba, a 2F 2000 Kft. ügyvezető igazgatója.

Az együttműködés aláírásával a Trend Micro megtette az első lépést, hogy Magyarországon is kiépüljön az a Value Added viszonteladói hálózat, amelyen keresztül – az európai értékesítési program keretében – hazánkban is elérhetővé válik a szerveroldali vírusvédelem egyik világpiaci megoldása. A Trend Micro a nagyteljesítményű, szerveroldali vírusvédelemre specializálódott, kiegészítve azt a bővített felügyeleti képességekkel, és bármilyen méretű vállalatra történő skálázhatósággal.

˝A 2F 2000 Kft-ben kiváló partnerre találtunk, hiszen az antivírus szoftverek piacán szerzett tapasztalatának és szolgáltatásorientált tevékenységének köszönhetően az értékesítés mellett komoly hozzáadott értéket – támogatási és oktatási szolgáltatást – biztosít a Trend Micro magyarországi viszonteladói és felhasználói részére.˝ – indokolta meg Frank Weisel a partner kiválasztását. A Trend Micro partnerprogramja 3 szintű képzésben biztosítja a partneri minősítésekhez szükséges képzést a viszonteladó partnerek számára. A legfelsőbb szint kivételével az oktatást a helyi disztribútor partner végzi, a vizsgáztatás pedig elektronikus formában, az Interneten keresztül zajlik.

˝A 2F 2000 Kft. partner programját kitűnő kezdeményezésnek tartjuk, biztosak vagyunk benne, hogy összehangolva a Trend Micro európai értékesítési programjával a viszonteladó partnerek mind kereskedelmi, mind technikai oldalról kiemelt támogatásban részesülnek, és ehhez igyekszünk mi is minden segítséget megadni.˝ – tette hozzá Frank Weisel, a Trend Micro európai kereskedelmi igazgatója.

Az IDC jelentése szerint a víruskereső termékek iránti vállalati igények 2006-ra várhatóan messze meghaladják majd a fogyasztói igényeket, és a piac 78%-át adják majd. A szerveroldali víruskereső-piac előreláthatóan a 2001. évi 508 millió dollárról 2006-ra 1,5 milliárd dollárra növekszik, és 44%-os arányával a víruskereső szektor domináns részét képezi majd. 2006-ra az Internet gateway-ek és e-mail szerverek piaca várhatóan a leggyorsabb növekedést fogja mutatni, a szerveroldali víruskereső-piac 44, illetve 43%-át adva.

A Trend Micro ezen piaci trendek ismeretében az év elején bejelentette az Enterprise Protection Strategy (vállalati védelmi stratégia – EPS) bővítését, amelynek kapcsán olyan új termékek, szolgáltatások és architektúra fejlesztések megjelenése várható, amelyek a fertőzések kezelését segítik a vállalati hálózat különböző pontjain.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés