Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Trend Micro 2002 utolsó negyedéves és éves jelentése

Dotkom

A Trend Micro 2002 utolsó negyedéves és éves jelentése

A Trend Micro közzétette a japán GAAP szerinti jelentését a negyedik negyedévről és a 2002. december 31-ével lezárult pénzügyi évről.

A Trend Micro konszolidált nettó bevételének értéke 11,76 milliárd jen (100 millió dollár), működési eredménye 4,43 milliárd jen (38 millió dollár) volt 2002. negyedik negyedévében. Ezen adatok 9%-os növekedést mutatnak a nettó bevételben, és 13%-os növekedést a működési eredményben az előző negyedévhez képest.

A 2002. évi nettó bevételek elérték a rekordösszegnek számító 42,98 milliárd jent (364 millió dollár), ami 37%-kal haladja meg a 2001. évi eredményt. A működési eredmény 13,88 milliárd jen (118 millió dollár), ami a 2001. évhez képest 46%-kal nagyobb. A nettó eredmény 7,89 milliárd jen (67 millió dollár), ami a 2001. évhez képest 22,6%-os növekedés. Az összes főbb termékvonalon történt fejlesztés 2002-ben, a vállalati termékek a bevétel 81 százalékát adják.

˝Örömmel tölt el bennünket, hogy újabb erőteljes növekedést mutató évet zártunk, és világszerte növeltük piaci részesedésünket a vállalati szektorban.˝ – nyilatkozta Steve Chang, a Trend Micro alapító elnök-vezérigazgatója. ˝Ebben az évben megjelenetettük vállalatvédelmi stratégiánkat – egy NIMDA-megelőzési architektúrát -, és az ezt támogató számos új szolgáltatást és terméket, valamint bizonyítottuk ˝best-of-breed˝ elvünk létjogosultságát a különböző, a biztonság területén vezető cégekkel kötött együttműködések révén. A legmeggyőzőbb talán a minden eddiginél nagyobb profitnövekedés, miközben nagymértékben fektettünk be csatornáinkba, termékeinkbe és programjainkba, amelyek az elkövetkező években is lehetővé teszik a növekedésünket.˝

A konszolidált nettó bevétel értéke a 2003. márciusával végződő első negyedévben várhatóan 11 milliárd jen (93 millió dollár) lesz. A működési eredmény 3,1 milliárd jen (26 millió dollár) körül alakul. A nettó eredmény értéke várhatóan 1,8 milliárd jen (15 millió dollár).

A Trend Micro változásokat vezetett be osztalék-irányelveiben is, és a 2003. pénzügyi évvel megkezdi az osztalékok kifizetését. A bejegyzett részvényesek 2003. december végén jogosultak osztalék felvételére. A cég a konszolidált nettó eredmény 20 százalékából tervez osztalékalapot képezni. A cég részvényenként fizetendő osztalékot a részvény-visszavásárlási program, valamint az osztalékalapba a japán pénzügyi törvény alapján visszaforgatható nyereség figyelembevételével fogja meghatározni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés