Connect with us

Hirdetés

technokrata

900 dolláros ár alatti vadonatúj noteszgép a Delltől

Dotkom

900 dolláros ár alatti vadonatúj noteszgép a Delltől

A Dell a kifejezetten olcsó kategóriában megjelentetett egy új noteszgépet, az Inspiron 1100-ast.

A fent említett noteszgéppel egy időben bocsátotta hivatalosan útjára az Inspiron 5100-as notebookot is; ez a két modell az Inspiron 2650-es és a Smartstep típusok lecserélésére született. Az új Inspironok a desknote kategóriába tartoznak, azaz olyan noteszgépek, melyekben asztali processzor üzemel – ezzel olcsóbbá, egyben nehezebbé és rövidebb üzemidejűvé is téve őket.

Az Inspiron 1100-as 2 GHz-es Celeron processzor köré épül. Az Intel olcsóbb CPU-jának asztali változata egyértelmű lépés az ár alacsonyan való tartása felé. Szintén ezt a célt szolgálja az operatív tár minimális (128 MB) mértéke. Ezen szegmensben a kijelző sem lehet nagy – a 14 col azonban szinte minden munkára elegendő. Háttértára egy 20 GB-os merevlemez, illetve optikai adathordozóval is rendelkezik, mely alapfelszereltségben egy CD-ROM meghajtó.

Lehetőség van egy magasabb kiépítettség vásárlására is, ebben az esetben már 15 colos LCD-n keresztül következő figyelemmel az operációs rendszer működése – illetve ezen kiépítettségben egy 2,4 GHz-es Pentium 4-es processzor felel az adatfeldolgozásért. Igaz, ez egyúttal az ár növekedését is magával hozza. Egyébként az alapkiépítettségre vonatkozó árkategóriában található jobb felszereltségű (nem Dell) notebook is (például olyan, ami ugyanennyiért vagy még kevesebbért (!) 15 colos kijelzőt, 256 MB memóriát és CD-írót tartalmaz – az asztali PC piac után öldöklővé vált a noteszgépek világa is).

A Dell elsősorban árérzékeny felhasználók számára kínálja az Inspiron 1100-ast, melynek árából 100 dollár visszajár online vásárlás esetén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés