Connect with us

Hirdetés

technokrata

Netlock: minősített hardver a minősített szolgáltatáshoz

Dotkom

Netlock: minősített hardver a minősített szolgáltatáshoz

A Netlock 2003 január 10-én Magyarországon elsőként megkapta a minősített hitelesítés szolgáltatóvá válásához szükséges kriptográfiai hardver eszközének megfelelőségi tanúsítványát.

A Hunguard, mint kijelölt tanúsító szervezet által tanúsított hardver egy nagy értékű ProtectServer Orange CSA8000-es kriptográfiai adapter, amely nagy biztonsággal használható minősített tanúsítvány aláíró kulcsok generálására, tárolására, minősített tanúsítványok aláírására, mentésére és helyreállítására, időbélyegző aláíró kulcsok generálására, tárolására, időbélyegző aláírására, előfizetői aláírói kulcspár generálására és végül de nem utolsósorban infrastrukturális és megbízható rendszervezérlési kulcsok generálására, tárolására és felhasználására.

A Netlock Magyarországon elsőként adta be a Hírközlési Felügyelethez a minősítési eljárás lefolytatására vonatkozó kérelmét, amelynek elbírálása ez év első negyedévében várható. Az eljárás sikere esetén a Netlock Magyarországon elsőként lesz jogosult minősített tanúsítványok kibocsátására.

Előzmények, avagy a minősítési kérelem előkészítése

A Netlock több mint 6 éve foglalkozik hitelesítés szolgáltatással. A megvalósításban, szervezésben, illetve az eljárásrendek kidolgozásában felgyülemlett sokéves technikai tapasztalat tette lehetővé a Netlock számára a minősítési feltételeknek való gyors megfelelést, majd az ezen alapuló kérelem beadást.

A folyamat első lépéseként 2001. októberében, az akkor friss elektronikus aláírás törvény előírásai alapján a Netlock Magyarországon elsőként tudta fokozott biztonságú hitelesítés szolgáltatóként regisztrálni magát.

A minősítésre való felkészülés során a Netlock bevezette az ISO 9001:2000-es minőségbiztosítási rendszert. A cég ezen új szabvány szerinti működését független auditorok ellenőrzik a folyamatos, magas színvonalú szolgáltatás fenntartása és továbbfejlesztése érdekében. A minősítési eljárásra további külső auditokkal erősítette és bizonyította felkészültségét, mint az Ernst&Young WebTrust for CA módszertana, illetve a HIF által nyilvántartott független elektronikus aláírás szakértő vizsgálata. A rendszer alkalmazásával a Netlock nem titkolt célja, hogy továbbra is fenntartsa szakmai elsőségét a hitelesítés szolgáltatások növekvő és napról-napra egyre fontosabb területén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés