Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Euroweb idei eredményei

Dotkom

Az Euroweb idei eredményei

Az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. a távközlési és Internet piacot kedvezőtlenül ért változások és nehézségek ellenére 2001/2002-ben tovább növelte árbevételét. A korábbi időszakoknak megfelelően megőrizte operatív és adózott nyereségét (a leányvállalatok nélkül), és jelenleg is teljes mértékben önfinanszírozó vállalatként működik.

2002. augusztus 1-től Szalay-Bobrovniczky Kristóf, a Pantel korábbi értékesítési vezérigazgató-helyettese tölti be az Euroweb cégvezetői pozícióját. Az új ügyvezető igazgató feladata a jelentősen megváltozott piaci körülmények között az EuroWeb növekedésének biztosítása, az új bevételi források feltérképezése és azok lehetőségeinek kiaknázása, valamint az Euroweb és a PanTel-csoport közös erőforrásainak még hatékonyabb kihasználásának erősítése.

Az új ügyvezető a 2003-as évben – a piaci ütemet meghaladóan – az Euroweb bérelt vonali ügyfélkörében 10%-os, míg az ADSL tekintetében 100%-os bővüléssel számol. A költségek lassú növekedése és szigorú kontrollja mellett tovább emelkedő árbevételt, nyereséget és pozitív cashflow-t tervez Szalay-Bobrovniczky, ennek elősegítésére az eddigieknél jelentősebb marketing-költségvetést különít el az Euroweb a jövő évben.

A célok elérése érdekében szervezeti változtatások is szükségessé váltak, így az Euroweben belül két fő egység került meghatározásra. Az eddigi fő profilt jelentő vállalati üzletág a továbbiakban is a hagyományos értékeket, a magas színvonalú internetes és távközlési szolgáltatásokat, a vállalati ügyfélkör minőségi kiszolgálását tekinti elsődleges céljának. A lakossági üzletág elsősorban a hívókártya piacon, a Neophone eredményeinek további növelését tűzte ki céljául.

Az Euroweb továbbra is fontos küldetésének tartja a hazai Internet terjedésének támogatását: a márciusban megvásárolt Freestart Kft. által mindenki számára ingyenes hozzáférést biztosít. Magyarország legjelentősebb ingyenes szolgáltatója jelenlegi 230 ezer regisztrált felhasználójával meghatározó szereppel bír a magyar Internet piacon.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés