Connect with us

Hirdetés

technokrata

Újabb hibák a WorldCom könyvelésében

Dotkom

Újabb hibák a WorldCom könyvelésében

A Wall Street Journal értesülései szerint további 2 milliárd dollár értékű hibát találtak a WorldCom könyvelésében – így az eltérés már átlépte a 9 milliárd dollárt.

Az amerikai Wall Street Journal csütörtöki száma arról számolt be, hogy a WorldCom felszámoló-bizottsága további 2 milliárd dolláros hibás könyvelést fedezett fel. Az immár sokadszor átjavított éves mérlegeket pénteken ismét be kell mutatni az SEC-nek. Ebben – az eddig felfedezett 7,2 milliárd dollárhoz hozzáadva – a most felfedezett veszteséget már 9 milliárd dollár feletti téves könyvelésként kötelesek jelenteni. Ezek után már egyre kérdésesebb, hogy a fizetésképtelen óriáscég újra képes-e talpra állni.

A Worldcom botrány júniusban kezdődött, mikor 3,85 milliárd dolláros számviteli hibát fedeztek fel a Worldcom irataiban. A konszern rendes üzemeltetési költségeit beruházásként könyvelték el, mely lehetővé tette a költségek több éven keresztüli leírását. Egy hónappal később fizetésképtelenséget jelentettek, az amerikai törvények azonban megengedik az üzlet folytatását. Augusztusban újabb 3,3 milliárdos csalásra derült fény, emellett a WorldCom bejelentette, hogy 50,6 milliárd dollárral kellene csökkenteni a mérlegeredményét, ennyi ugyanis a konszern által felvásárolt cégek értékvesztése. Ezáltal a WorldCom 107 milliárd dolláros vagyona csaknem a felére csökkent.

A csütörtökön bejelentett 2 milliárdos hibás könyvelés is a Worldcom leányvállalataival van kapcsolatban. Előfordult például, hogy egy Worldcom leányvállalat veszteséget termelt, ezt azonban a Worldcom saját mérlegében nem tüntette fel. Jelenleg több menedzser ellen is bírósági eljárás folyik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés