Connect with us

Hirdetés

technokrata

Változnak a cseh telefonszámok!

Dotkom

Változnak a cseh telefonszámok!

A hétvégén az EU-konformitás jegyében szinte az összes telefonszám megváltozik. Szombat éjszaka 3 órán keresztül Csehország szinte összes vezetékes és mobiltelefonja nem lesz elérhető.

Csehországban az EU-csatlakozási követelmények értelmében kilenc jegyűre változnak a telefonszámok. A változás szombat éjjelről vasárnap virradóra történik, ezért Csehország telefonszámainak nagy része 3 órán keresztül nem lesz elérhető. Kivétel ez alól az összes rövidített telefonszám (például: mentők, tűzoltók). A kilencjegyű telefonszám már a városi előhívószámot is tartalmazza.

Mint a Cesky Telecom pénteki közleményéből kiderül, nem csak a vezetékes számok, hanem a mobiltelefonszámok is megváltoznak. A számváltoztatás költségét 33 millió euróra tervezik. A telefonszámok egységesítése alapkövetelménye a telefonpiac liberalizációjának. A német Deutsche Bank és a dán TDC telefontársaság nemrég többségi tulajdonba került a korábban monopolhelyzetben levő Cesky Telecomban, a piacon azonban még nem alakult ki igazi verseny.

A telefontársaság az Interneten elérhetővé tett egy oldalt, melyen a régi telefonszámok beírása után megkapjuk az új telefonszámot – mindez elérhető a kapcsolódó linkeknél.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés