Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az EDS bővíti adatfeldolgozó-és rögzítő központját Vasváron

Dotkom

Az EDS bővíti adatfeldolgozó-és rögzítő központját Vasváron

Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter nyitotta meg az EDS új adatfeldolgozó központját Vasváron.

Az EDS Üzleti Folyamatirányítási üzletágának gyors fejlődése indokolta, hogy a májusban megnyílt rábahídvégi beruházás után a vasvári Szolgáltató Központ újabb irodaépületet vett bérbe a helyi önkormányzattól. Az új központban végzik a közelmúltban, a hazai piac első üzleti folyamatkiszervezéséről kötött szerződés keretében, a K&H-tól átvett egyes “back-office” tevékenységeket.

„Az üzleti folyamatirányításon belül az EDS elsősorban a pénzügyi szektorra koncentrál. Jelentős sikerként értékeljük, hogy a volumennövekedésnek köszönhetően idén már a második avatót tarthatjuk. A 4 éve működő vasvári központ nemcsak kimagasló költséghatékonyságával, hanem minőségbiztosítási rendszerével (ISO 9001) is garantálja a szolgáltatások stabilitását és növekedését.” – hangsúlyozta Wessely István, az EDS üzleti folymatirányítási igazgatója.

A közel 400 nm-es új irodaépületben kap helyet a már 1998 óta Vasváron működő Szolgáltatási Központ 25 dolgozója és 15 új alkalmazott. Az EDS döntően helyi vagy környékbeli munkaerőt foglalkoztat, ami a Nyugat-Magyarországon viszonylag magas, 7-8 százalékos munkanélküliséggel küzdő Hegyhát térségben jelentős tényező.

***

A cég 2001. évi bevétele 21,5 milliárd USD volt, részvényeit a New York-i (NYSE: EDS) és a londoni tőzsdén jegyzik. Az EDS Magyarország 10 éve a magyar piac vezető szolgáltatója, több mint 500 szakemberrel.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés